След среща на управителния съвет на Академията за киноизкуство, която

...
След среща на управителния съвет на Академията за киноизкуство, която
Коментари Харесай

Академията за киноизкуство разкара Харви Уайнстийн

След среща на управителния съвет на Академията за киноизкуство, която раздава премиите " Оскар ", продуцентът Харви Уайнстийн бе изключен като неин член, заяви VanityFair. " Взехме това решение не просто да се разграничим от някой, който не заслужава уважението на сътрудниците си, само че и също по този начин с цел да изпратим обръщение, че ерата на мълчанието и срамното съучастие в полов тормоз на работното място в нашата промишленост свърши. Това, което стана с Уайнстийн е доста обезпокоително и съветът продължава да работи за определяне на етични стандарти на държание ", написа в изказване, оповестено след срещата управителния съвет на Академията.

Негови членове са Том Ханкс, Лора Дърн, Упи Голдбърг, Стивън Спилбърг, президентът на " Лукасфилм " Катлийн Кенеди и президентът на академията Джон Бейли. Повече от 2/3 от общо 54-те членове на Академията гласоподаваха за изключването на Уайнстийн. " Има доста членове, които са направили неверни неща в Академията. Изхвърлихме ли Роман Полански? Това не е методът да се реши казусът ", сподели един от членовете пред Vanity Fair седмица, преди срещата на Академията.

В сряда друга огромна организация, Британската академия за кино и телевизионни изкуства, също приключи участието на Уайнстийн.Единственият изпъден преди Уайнстийн член на Академията поради държанието си, е артистът Кармайн Кариди, защото дал филмите, предоставени му за гласоподаване преди " Оскарите ", на собствен комшия, който ги презаписал нелегално.

Миналата седмица Уайнстийн беше уволнен от компанията си, откакто над 30 дами, в това число Анджелина Джоли и Гуинет Поултроу, го упрекнаха в полов тормоз и принуждение. Съпругата на продуцента го напусна, а самият той влезе в клиника за лекуване на зависимости.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР