След спешната извънредна среща на Световната здравна организация, заради опасния

...
След спешната извънредна среща на Световната здравна организация, заради опасния
Коментари Харесай

Ще настанява в различни болници пристигащи от Китай и такива със съмнения за коронавирус


След незабавната изключителна среща на Световната здравна организация, поради рисковия ковид в Китай, беше оповестена световна опасност. Вече има стотици жертви и хиляди инфектирани, в това число в Европа. В Ухан строят лечебни заведения за дни, а светът вкарва изключителни ограничения, с цел да се пази.

" Двама от българите, които се прибират от Ухан, тряваше да пътуват с френски аероплан и по-късно превозени в Белгия. Днес може те да не си дойдат, само че в случай че се завърнат, инфекциозната клиника на ВМА е прелестна. Този вирус е нов и не знаем държанието му. Не се знае какъв брой непосредствен контакт би трябвало, с цел да се разболееш ", сподели в ефира на Нова телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Той изясни, че коронавирусът в Китай се предава по-лесно и опасността не е огромна за младежите. " Младите хора се заразяват, само че не боледуват бурно. Опасното е, че като са инфектирани, той е в положително физическо положение и има заплаха другите да се прихванат. Присъствам на четири световни закани, оповестени от Световната здравна организация ", сподели още проф. Кантарджиев.

По думите му коронавирусът е сериозна опасност за света. " Този вирус може да се популяризира и посредством хората, които се прибират по летищата. В България е очакван проект на Министерствто на опазването на здравето, посредством който едни клиники да са единствено за карантина, а в други да бъдат настанени хора, почнали да боледуват ", съобщи той.

Според него хората, които се връщат от Китай, в случай че тестванията след проучванията им покажат негативни резултати, това не значи нищо. Той посочи, че те би трябвало да бъдат изолирани, тъй като са били в контакт с болните в Ухан. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР