След София и Бургас, Варна е третият град, в който

...
След София и Бургас, Варна е третият град, в който
Коментари Харесай

Варна е третият град, в който Lidl организира фермерски пазар

След София и Бургас, Варна е третият град, в който Лидл България продължава с организирането на фермерски пазари в поддръжка на дребни български производители и като част от спомагателните ограничения по разпореждане 70 на Министерски съвет. Инициативата ще даде още една опция за реализация на районна земеделска продукция.
В продължение на три дни – от 17-ти до 19-ти юли на паркинга на Lidl на бул. " Вл.Варненчик " №257 във Варна ще бъдат ситуирани 15 шатри, където български производители ще оферират огромно многообразие на лични артикули. Работното време на пазара ще бъде от 10 до 19 ч.
Освен сезонни свежи плодове и зеленчуци от дребни районни производители, потребителите ще могат да избират и разнообразни млечни артикули от козе, овче и краве мляко, създадени от дребни ферми със лични животни.
В пет от шатрите ще се предлага мед, в това число с натурална пита, прополис и още доста пчелни артикули, а в обособена шатра ще се оферират и билкови тинтктури.
Интересно допълнение към разнообразните фермерски артикули ще бъдат и специфични безалкохолни питиета с български билки с избор от усети – мурсалски чай, мащерка, мента и липа.
Фермерските пазари, подкрепени от Лидл България ще продължат и през идващите няколко месеца.
Технически уредник на събитията е „ Фармхопинг “ - онлайн фермерски пазар с над 100 ферми, произвеждащи чиста продукция, която е налична за хората от града през онлайн платформа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР