След снощното издание на Последният печели с водещ Орлин Горанов,

...
След снощното издание на Последният печели с водещ Орлин Горанов,
Коментари Харесай

Скандално Кошлуков спира играта с Орлин Горанов заради антисемитски цитат?

След снощното издание на ”Последният печели ” с водещ Орлин Горанов, играта е на път дасезакрие. Причината е изявление на шахматиста Боби Фишер, който наскърбява евреите и скандализира с коментар за лагерите, в които са изпращани. Генералният шеф на държавната медия Емил Кошлуков е взел ограничения и вероятно ще наложи най-тежки санкции след изясняване на случая.
" В предаването „ Последният печели “, от 23.02.2021 година в ефира на публичната телевизия е излъчен неприемлив откъс, който съдържа тирада на омразата и клюки.
Цитатът на Боби Фишер е гневно антисемистки, отхвърля съществуването на Холокоста, историческите обстоятелства за газовите камери в концлагерите на фашистка Германия и е неприемлив опит да се оправдае изтреблението на милиони почтени евреи. Подобни човеконенавистни изказвания би трябвало да бъдат заклеймявани изрично ". Това написа генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков във Facebook.

Скандалният откъс на Фишер от вчерашното издание на играта гласи: “Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите доста мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери. Никога не е имало газови камери. Това са нелепости! Но когато отидете в лагера, там има надпис: " Арбайт махт фрай ". На български: " Работата ви прави свободни ". Но евреите не имат вяра на това. Те имат вяра, че вие би трябвало да свършите цялата работа, а те прибират облагата. Това е казусът с евреите. "

" В персонално качество и от името на Българската национална телевизия сервирам най-дълбоки извинения на засегнатите страни. Такива думи изрично нямат място в ефира на публичната телевизия и на нито една медия. Незабавно са подхванати дейности за изясняване на обстановката, изискани са пояснения от екипа на предаването, което е външна продукция, както и от виновните чиновници в малкия екран по обработката и допускането на наличие в ефир. Като общоприет шеф на Българска национална телевизия ще наложа най-тежките санкции на всички отговорни за позволената неточност. Ясно декларирам, че ефирът на Българска национална телевизия не е и няма да бъде естрада за сходни грозни и погрешни клевети, нито за втълпяване на ненавист и разпалване на омраза. Още един път сервирам извинения на всички наранени лица и страни ", се споделя още в известието. Сред " най-тежките санкции " не се изключва и свалянето на играта от ефира на държавната медия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР