След снощните порои - наводнения в София и околностите. Над

...
След снощните порои - наводнения в София и околностите. Над
Коментари Харесай

Разрушени улици, изпочупени постройки, кал и пропаднал път в село Желява след проливния дъжд

След снощните порои - наводнения в София и покрайнините. Над 120 са сигналите на незабавния телефон 112 през нощта в столицата. Наводнени изби, гаражи, приземни етажи и улици. Запушени шахти и паднали дървета затрудниха придвижването в града.

В село Желява река Матица е излязла от коритото си, наранени са огромна част от улиците, дворовете, изпочупени са постройки, има наноси и тиня, както и пропаднал път.

" Липсват стени и на цялото място оградата я няма. Абсолютно целият двор е погубен, цялата мебелировка. Снощи водата минава през бетонната стена, която е към четири метра висока, само че има междина, а след нея още веднъж бетонна стена, в случай че не съществува тази междина нямаше да е такова ситуацията ", съобщи Йордан Пенчев.

" В село Яна също има нарушаване в инфраструктурата, едно цяло кръстовище беше отнесено през вчерашния ден и се наложи да бъдат отпушени част от шахтите, с цел да може по-лесно да се оттича водата. Наводнени са доста къщи. В град Бухово има малко по инфраструктурата и наводнени къщи ", добави Лилия Донкова, кмет на регион " Кремиковци ".

" Най-сериозна беше обстановката в регионите " Кремиковци " и " Витоша ". Тук работихме сред 12 и 3 часа през нощта и успяхме да възстановим придвижването на Южната дъга. Големи количества дъжд се стичаха от планината. В " Драгалевци " и " Симеоново " има съществени провали. Там също се овладя обстановката и придвижването по улиците е пуснато. Градският превоз се движи на всички места ", сподели още кметът на София Йорданка Фандъкова.

Вижте още в директното включване на Алекс Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР