След смъртта на 5-годишното дете в село Стоб, Община Кочериново,

...
След смъртта на 5-годишното дете в село Стоб, Община Кочериново,
Коментари Харесай

Разкриха причината за смъртта на 5-г. момченце от Стоб. Родители 2 пъти викали Спешна помощ

След гибелта на 5-годишното дете в село Стоб, Община Кочериново, Изпълнителна организация „ Медицински контрол ” стартира изключителна инспекция.
Тя ще би трябвало да покаже има ли пропуски при оказването на лекарска помощ на детето. То е умряло в дома си в дребните часове на неделя против понеделник, откакто 2 часа преди този момент към този момент е било посетено от екип на Спешна помощ, който не е установил нищо неправилно.
„ На 19-и към 23 часа, получихме сигнал за човек с болки в корема и диарични изхождания. Когато отидохме на място, установихме, че става въпрос за детенце на 5 години. Беше контактно, нямаше температура. Коремчето му към този момент се беше успокоило.
Към въпросния миг нямаше никакви признаци за терзания. Прегледах дробовете и сърцето му. Според мен ставаше въпрос за вирус, който циркулира от няколко седмици.
Говорих с родителите за диетичния режим, който би трябвало да се съблюдава, тъй като този вирус е придружен от повръщане, само че детето не беше повръщало и нямаше и даже гадене ”. Това описа в ефира на NOVA доктор Владимир Пандев, незабавен доктор от ФСМП-Кюстендил.
По думите му след прегледа незабавният екип се прибрал в Спешния център в град Рила.
„ Около 1 часа, на 20-и, още веднъж се отзовахме на сигнал от същия адрес. Съобщението беше, че детето е получило спазъм. Когато пристигнахме на място установихме, че то няма никакви витални функционалности – нямаше дишане, сърдечна активност, пулс.
Започнах незабавно реанимация и незабавно го транспортирахме с кола за спешна помощ до СПО Благоевград. Там реанимационен екип го пое незабавно, само че за жалост не съумяха да оказват помощ на детето ”, изясни медикът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР