След смъртта на 18-годишно момче, простреляно от полицай с личния

...
След смъртта на 18-годишно момче, простреляно от полицай с личния
Коментари Харесай

С какви оръжия имат право да стрелят полицаите у нас?

След гибелта на 18-годишно момче, простреляно от служител на реда с персоналния му револвер – инспекция на bTV за въоръжението в Министерство на вътрешните работи. Масово униформените у нас имат право да стрелят с " Макаров “, разкри в ефира ни министърът на вътрешните работи. 

Голяма част от чиновниците на реда от районните ръководства в София, а и от граничната полиция, упражняват стрелбата си на несъмнено стрелбище, споделя инструкторът Делян Цветанов.

" Друго с изключение на " Макаров “ не сме видели. Всичко, съвсем всичко е " Макаров “. До този миг други оръжия не сме виждали “, сподели Делян Цветанов, инструктор в стрелбище " Герена “.

Потърсихме информация от Министерство на вътрешните работи по Закона за достъп до социална информация за това какъв брой тъкмо и какви са оръжията на служителите на реда в страната.

" Въпросите съдържат информация, която попада в Списъка с категориите информация, подлежаща на подредба като държавна загадка... “, споделиха от Министерство на вътрешните работи.

Все отново - на въпроса за какво служители на реда носят освен служебно, а и персонално оръжие на работа, в ефира на bTV вътрешният министър отговори:

" Mоже би за по-голяма сигурност го вършат, въпреки всичко персоналното оръжие е доста по-добро от служебното, което им е обещано, а точно револвер " Макаров “, изясни преди време Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

" Макаровият е все едно някоя кола от социализма – " Жигула “, " Москвич “. Както в в тях  нямате еърбеци, нямате ABS, нямате елстъкла “, изясни Делян Цветанов.

Последната замяна на оръжия в Министерство на вътрешните работи е от май тази година, излиза наяве от информация на уеб страницата на министерството. Става дума за към 800 револвера – Валтер и Тейзър. При малко над 35 000 служители на реда по данни на Евростат за 2022 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР