След смъртта на 18-годишно момче, простреляно от полицай с личния

...
След смъртта на 18-годишно момче, простреляно от полицай с личния
Коментари Харесай

Проверка на bTV: С какви оръжия имат право да стрелят полицаите у нас?

След гибелта на 18-годишно момче, простреляно от служител на реда с персоналния му револвер – инспекция на bTV за въоръжението в Министерство на вътрешните работи. Масово униформените у нас имат право да стрелят с „ Макаров “, разкри в ефира ни министърът на вътрешните работи. 

Голяма част от чиновниците на реда от районните ръководства в София, а и от граничната полиция, упражняват стрелбата си на несъмнено стрелбище, споделя инструкторът Делян Цветанов.

Снимка: bTV

„ Друго с изключение на „ Макаров “ не сме видели. Всичко, съвсем всичко е „ Макаров “. До този миг други оръжия не сме виждали “, сподели Делян Цветанов, инструктор в стрелбище „ Герена “.

Трима маскирани били видяни да прескачат оградата на бизнес център

Потърсихме информация от Министерство на вътрешните работи по Закона за достъп до социална информация за това какъв брой тъкмо и какви са оръжията на служителите на реда в страната.

„ Въпросите съдържат информация, която попада в Списъка с категориите информация, подлежаща на подредба като държавна загадка... “, споделиха от Министерство на вътрешните работи.

Снимка: bTV

Все отново - на въпроса за какво служители на реда носят освен служебно, а и персонално оръжие на работа, в ефира на bTV вътрешният министър отговори:

„ Mоже би за по-голяма сигурност го вършат, въпреки всичко персоналното оръжие е доста по-добро от служебното, което им е обещано, а точно револвер „ Макаров “, изясни преди време Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

18-годишен умря след обир, гонка с полицията и създадени изстрели

„ Макаровият е все едно някоя кола от социализма – „ Жигула “, „ Москвич “. Както в в тях  нямате еърбеци, нямате ABS, нямате елстъкла “, изясни Делян Цветанов.

Последната замяна на оръжия в Министерство на вътрешните работи е от май тази година, излиза наяве от информация на уеб страницата на министерството. Става дума за към 800 револвера – Валтер и Тейзър. При малко над 35 000 служители на реда по данни на Евростат за 2022 година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР