След словесните престрелки с бизнеса финансовият министър Асен Василев заяви,

...
След словесните престрелки с бизнеса финансовият министър Асен Василев заяви,
Коментари Харесай

Асен Василев след атаката от бизнеса за ниските заплати: За истината не трябва да се извинявам

След словесните престрелки с бизнеса финансовият министър Асен Василев съобщи, че няма да се извинява за апела си

В четвъртък вицепремиерът участваше в съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, на което съобщи: „ От пазара би трябвало да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да заплащат по този начин, че да няма работещи небогати “. В отговор на думите му петте национално представителни работодателски организации нарекоха страната „ най-некадърния шеф “, оплакаха се от нискоквалифицирани служащи и желаеха опрощение от Василев.

" За истината не би трябвало да се оправдавам ", заяви той в изявление за „ Неделя 150 “.  " Статистика от 2020 година демонстрира, че продуктивността на труда у нас е 50% от средноевропейската. Също по този начин нашето заплащане е към 26% от междинното в Европейски Съюз. Тоест, продуктивността на труда доста изпреварва заплащането “.

„ Има доста аргументи за това. Но истината е, че в случай че в действителност има работодатели, които не могат да обезпечат задоволително добра организация и задоволително добър артикул, тъй че един служащ да отбрани 350 евро на месец, не мисля, че тези работодатели биха останали на пазара ", съобщи Асен Василев.

Министърът въпреки всичко се съгласи с мнението на работодателите, че страната е „ неприятен шеф “. " Затова има вицепремиер по дейно ръководство, който работи в посока да се вдигне успеваемостта и да се понижат хората, които работят непродуктивно – Калина Константинова. Всички министерства и организации ще си създадат нови щатни написания и нови равнища на възнаграждение, тъй че в границите на съществуващия бюджет личният състав им да работи по-ефективно и да е по-добре заплатен ", сподели Василев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР