След слънчевото начало на деня, следобед ще се развива купеста

...
След слънчевото начало на деня, следобед ще се развива купеста
Коментари Харесай

Възможни са превалявания в следобедните часове

След слънчевото начало на деня, следобяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Централна и Източна България, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до сдържан, от запад-северозапад. Дневните температури ще се задържат високи и оптималните през днешния ден ще са сред 30° и 35°.

На изток превалявания ще има и през нощта против понеделник, като в североизточните региони ще са и по- интензивни. Над останалата част от страната облачността ще е забележителна, само че единствено на обособени места ще превали.

Утре облачността ще е променлива, след обяд – още веднъж ще има валежи, на повече места и с гръмотевици в югозападната половина от страната; има условия и за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 25° и 30°, по морския бряг 21°-23°. Краткотрайни превалявания ще има на обособени места преди обяд по северното, а след обяд по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Температурата на морската вода е от 20° до 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В следобедните часове ще вали и в планините. Вятърът ще е сдържан от североизток, по най-високите елементи до мощен от северозапад.

На Балканите повече слънце ще има по Адриатическото крайбрежие и в югозападните региони, както и в Сееврна Румъния. В останалите региони от полуострова - още веднъж краткотрайни превалявания и гръмотевици.

У нас през идващите дни температурите ще се намалят още малко и оптималните в цялата страна ще са под 30°. Сутрин ще е най-вече слънчево, а след обяд с краткотрайни превалявания и гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР