След слънчевия преди обед предстои увеличение на облачността. Първо над

...
След слънчевия преди обед предстои увеличение на облачността. Първо над
Коментари Харесай

След слънчевите дни: Краткотрайни валежи с гръмотевици

След слънчевия преди обед следва нарастване на облачността. Първо над Западна и Централна България, а вечерта - и над Източна, ще има краткотрайни дъждове с гръмотевици.

Остава и заплахата от градушки. Очакваме и увеличаване напразно, изключително вечерта в Дунавската низина и Източна България. Максималните температури в страната ще бъдат сред 20 и 25 градуса. В София - към 22, 25 в Пловдив и 15 във Варна.

Очаква се тя да е от втора степен – със междинна мощ

Днес над нашето Черноморие ще е най-вече слънчево, само че с по-ниски оптимални температури - сред 14 и 17 градуса. Прогнозата е тази вечер облачността да се усили. През нощта против вторник там на доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици.

В следобедните часове и над планините чакаме нарастване на облачността. Предстоят краткотрайни дъждове с гръмотевици. Възможни са и градушки. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 15 градуса, а на 2000 метра - към 7.

Малко по-хладно е през днешния ден по нашето Черноморие - оптималната температура там ще е към 17 градуса

Утре се подгответе за бързо намаляване на температурите. До четвъртък оптималните в страната ще са най-вече сред 11 и 16 градуса. По-значителни превалявания се обрисуват във вторник над Югозападна България. От четвъртък ще стартира постепенно и последователно покачване на температурите. Тогава чакаме и слънчеви часове, само че са вероятни и краткотрайни валежи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР