След скандалния запис, който буквално взриви държавата, съпредседателят на ПП

...
След скандалния запис, който буквално взриви държавата, съпредседателят на ПП
Коментари Харесай

След скандалния запис! Кирил Петков: Гордея се с екипа си, с който променяме България

След скандалния запис, който безусловно взриви страната, съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи, че е горделив от чутото и че се гордее с екипа си, с който трансформира България.

 

" Ако желаете да видите по какъв начин работи една естествена демократична партия и какъв брой са сложни решенията, които би трябвало да се вземат, апелирам изслушайте целия запис “, коментира съпредседателят на “Продължаваме смяната “ Кирил Петков.

 

“Знам, че е близо 5 часа, само че си заслужава. Аз съм горделив, че с тези хора променяме България, един до друг. Свестен екип от смислени другари! Денят (петък – бел. ред.) стартира по един метод, само че приключи исторически - приехме механизма за следствие на основния прокурор. България постепенно, само че несъмнено се трансформира в естествена европейска страна! ",посочи Кирил Петков във Facebook.

 

Постът на Петков демонстрира, че " Продължаваме промяната " внезапно е сменила позицията си за записа, публикуван от депутата им Радостин Василев, като към този момент не го счита за компромат и даже се гордее с него. Депутати от Политическа партия също започнаха да разгласяват целия запис.

 

В четвъртък Петков смяташе друго.

Той даде изключителна конференция, на която разгласи, че е в ход интензивно мероприятие против ПП-ДБ и опцията да се сформира държавно управление, защото политици от групировката са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и на съвещанията на партийните органи.

 

" Тези дейности са работа на службите и дълбоката страна за неуспех на договарянията за сформиране на държавно управление ", добави Петков.

 

Той упрекна Радостин Василев, че ще пусне ''части от изречения, които са правилни, само че придават друго значение''.

 

Така ще се разпространят операции и лъжовни внушения. Петков даже цитира част от фразите: " Бойко Борисов е единствено медиен съперник " ; " Ще изперем Борисов, той е наш другар " ; " Христо Иванов е намерил метод да не се подвига имунитетът на Бойко Борисов " ; " Мария Габриел е единствено жена на мъжа си, не е политически съперник " ; " Няма да се борим против корупцията. Няма да се борим против мафията''.

 

" Над 10 часа записи са синтезирани в четири минути, с цел да дадат неверни внушения за шантаж и манипулация'', сподели съпредседателят на ПП-ДБ. Имало и внушения за политически напън от Европа, свързани с Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и интернационалните политици за основаване на дипломатически скандал. Плюс още доста неистини и грубости: „ След тези две бутилки ще повръщаме ”; „ Има ли две бутилки вино? " ; „ На база нещата, които се случват в България, ще повръщаме ”.


Радостин Василев в действителност пусна единствено част от записаното и акцентира на някои от фразите, само че по-късно популяризира целия запис, откъдето може да се види точния подтекст. Това докара и до промяната на позицията на Политическа партия.

Пост по абсурда разгласява и Христо Петров - Ицо Хазарта, който също е народен представител от Политическа партия:

" Майка ми много постоянно в последната година и половина ме пита: " Добре бе, Ице - за какво не им ги казвате на хората нещата по този начин, както ти ми ги казваш на мен? "

Била е права.

В желанието си да ни смажат, господарите на тоя плъх ни направиха услуга, за която единствено бихме могли да мечтаем.

Пред вас е цялостен запис на нашия Национален съвет - вътрешно събитие, на което на 21 май ние от " Продължаваме Промяната " обсъдихме какво по дяволите да вършим в тази обстановка. Беше пъклен тежък диалог, за който явно никой не предполагаше, че ще бъде слушан от цяла България единствено пет дни по-късно.


Това сме ние, дами и господа - с грешките ни, със подозренията ни, с верните ни ходове и с нелепостите ни. Избрали да влезем в най-гнусната тиня и мръсотия на света, с една елементарна фантазия - да създадем от България място, с което да се гордеем и да не се чудим къде да избягаме от нея.

Никой от нас не беше си представял какъв брой сами сме в действителност в тая война.

Който има нерви да слуша пет часа - дано слуша. Моето непретенциозно мнение се чува на 2:37:00.

Сигурно и вие като мен се чудите кой прави тия записи през всички тези години. Истината е, че не знам. Обаче в тая връзка ще ви запитвам следното:

- Чували ли сте записи на Делян Пеевски?

- Чували ли сте записи на Румен Радев?

- А чували ли сте записи на " Възраждане "?

Благодаря за вниманието! "

 

В позициите не се засягат най-скандалните елементи от диалога - настояването на Асен Василев да се сменят стремително всички шефове на служби и редица държавни чиновници " законно или нелегално ".

Днес Росен Желязков от ГЕРБ изиска Политическа партия да каже ясно дали счита записа за достоверен и дали се разграничава тъкмо от тези пасажи. От това зависи позицията на ГЕРБ за ротационното държавно управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР