След скандала с това кой е поканил руската посланичка Елеонора

...
След скандала с това кой е поканил руската посланичка Елеонора
Коментари Харесай

Ще присъства ли Митрофанова на тържественото първо заседание на новия парламент?

След абсурда с това кой е поканил съветската посланичка Елеонора Митрофанова на честванията на Съединението в Пловдив и стои ли или не тя зад президента Румен Радев, следва дежавю по еднакъв проблем. Пред него този път е изправено Народното събрание - поради идното тържествено първо съвещание - на 19 октомври.

Днес представители на обединенията, които влизат в 48-мия парламент, са се събрали на обичайна първа среща, при която се разпределят стаите на депутатите и прочее организационни неща. Така от протокола на Народно събрание, са им дали лист с целия дипломатически корпус, който постоянно се кани на това първо съвещание. Известно е обаче, казусът е ексклузивен, поради наличието на посланика на Руската федерация като част от дипломатическия корпус.

От " Демократична България " и " Продължаваме промяната " са възразили против наличието на първия посланик на страната, почнала война в Украйна, научи Клуб Z. Пред уеб страницата ни от ГЕРБ показаха същата позиция: " ГЕРБ е първата партия, която осъди експанзията на Владимир Путин, първата партия, която сложи украинското знаме на централата си, където се намира до ден сегашен и първата партия, внесла предложение в 47-мото Народно събрание за изпращане на военна помощ за Украйна. Така че позицията ни за наличието на Митрофанова е в унисон с към този момент декларираните - ние сме срещу ", разясниха от пресцентъра на групировката.

Каква позиция е заела Движение за права и свободи, към този момент остава неразбираемо. Ясна е обаче тази на " Възраждане ", от където отново са възразили с аргумента " ами Азербайджан и Армения?! ". Както и тази на Българска социалистическа партия - да се предложения целият корпус. 

Кой обаче би трябвало да вземе решението, при все, че обстановката е изключителна, а на процедура Народното събрание към момента няма управление, към този момент е неразбираемо. Според адвокати това може да направи основният секретар - Габриела Килфанова. Други пък настояват, че и.д. изпълняващият длъжността след отстраняването на ръководителя от Политическа партия Никола Минчев - Мирослав Иванов, към момента е годен ръководител - до образуването на новия състав на Народното събрание. А трети - че решението е на протокола на Народно събрание.

Към момента решение няма.

Иначе, в тази ситуация със Съединението, оказа се, Митрофанова е поканена отново " ан блок " - с целия диломатически корпус, като обичайно установена практика. И тъй като макар войната България и Русия не са скъсали дипломатически връзки. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР