След силното начало снощи, фестивалът Франкофоли продължава с още култови

...
След силното начало снощи, фестивалът Франкофоли продължава с още култови
Коментари Харесай

Култовите изпълнения продължават и през втория ден от фестивала “Франкофоли“, Gims и Gente de Zona са само част от тях

След мощното начало нощес, фестивалът " Франкофоли " продължава с още паметни реализатори и през днешния ден.
Прочетете още
Първи на сцената ще се качат La Caravane Passe. Популярна полска тайфа, която комбинира разнообразни музикални стилове като балканска музика, ска, фънк и електроника. Създадена през 2001 година, групата е известна със своя разнороден и пробен метод към музиката, създавайки неповторимо звучене и вълнуващи живи осъществявания, които се характеризират с висока сила и контакт с публиката. Техното театрално наличие е карнавално и вълнуващо, като всяко шоу на La Caravane Passe е същинско странствуване през разнообразни музикални жанрове и култури. Този еклектичен метод към музиката прави групата неповторима и способства за разнообразието в техния тон.

Текстове им постоянно занимателни, провокативни и сериозни към актуалното общество, разясняват обществени, политически и културни тематики, съчетавайки ги със задъханите ритми и мелодии на музиката им.

Бандата е издала няколко албума през годините, в това число " T`As Tout ", " Gypsy for One Day " и " Ahora in Da Futur ". Техните песни постоянно се отличават с текстове, които разясняват актуалното общество и провокациите, пред които сме изправени. Музиката на La Caravane Passe основава вълнуващо комбиниране от темп, мелодия и обществени послания.

След тях ще забележим Миро, който няма потребност от показване. Просто ще затаим мирис пред изключителния му глас и затрогващи осъществявания.



Ако в главата ви звучат частите " J`me tire " и " Bella ", то несъмнено ще се насладите на Gims. Френският артист е и създател на песни и продуцент, прочут със своя жанр в областта на хип-хопа и R&B. Gims е някогашен член на групата Sexion d`Assaut, която имаше огромен триумф във Франция през 2000-те години. Той беше прочут с прозвището " Maitre Gims " в границите на групата и продължи да употребява това име и след напускането ѝ.

През 2013 година Gims издаде своя първи солов албум " Subliminal ", който бързо се трансформира в огромен шлагер. Албумът включва някои от най-известните му песни като " J`me tire " и " Bella ", които се трансфораха в музикални химни във Франция и по целия свят.

Известен е със своите присъщи слънчеви очила, които постоянно носи като част от своя жанр и имидж. Те станаха марката на артиста и са се трансформирали в негова комерсиална марка.

През 2020 година основава своя лична марка за облекло, наречена " Vortex ". Тя предлага необятна гама от фешън артикули, в това число облекла, обувки и аксесоари.

В допълнение към музикалната си кариера, Gims има и актьорски упоритости. Той се появи в няколко кино лентата, в това число " Cité Rose " (2013) и " Maléfique " (2022), където изигра ролята на Алаин.

Многократен притежател е на премията " Victoires de la Musique " в разнообразни категории. Също по този начин печелил и други влиятелни музикални награди, като " NRJ Music Awards " и " MTV Europe Music Awards ".



Иска ли ви се да затанцувате под звуците на латино ритми?

Да го създадем в компанията на Gente de Zona. Те са познати със своя жанр на регетон музика, съчетана с кубински ритми като салса и меренге.

Александър Делгадо (известен като " Alexander " ) основава колоритното дуо благодарение на Ранди Малком през 2000г. Името " Gente de Zona " значи " хора от региона " и отразява кубинската еднаквост и просвета, която участва в техните песни.

През 2014 година те се прочува в международен мащаб с колаборацията си с Enrique Iglesias в песента " Bailando ", която става интернационален шлагер.

А през 2016 година пускат албума " Visualízate ", включващ колаборации с интернационалните звезди като Marc Anthony, Jennifer Lopez и Pitbull.

Дуетът е бил номиниран и печелил голям брой влиятелни музикални награди, в това число " Група или дует на годината " на Billboard Latin Music Awards през 2016 година

И най-после, танците не престават просто ще сменим ритъма с Shouse. 

Shouse са австралийско-новозеландско електронно музикално дуо, състоящо се от Jack Madin и Ed Service. Те са най-известни със своя сингъл от 2017 година „ Love Tonight “, който изживя нова известност през 2021 година, откакто разнообразни негови ремикси бяха употребявани в трендовете в TikTok.

Снимки: Facebook
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР