След силно представяне на клей през миналата година, когато спечели

...
След силно представяне на клей през миналата година, когато спечели
Коментари Харесай

Руне победи Тийм и ще срещне италианец в следващия кръг в Монте Карло

След мощно показване на клей през предходната година, когато завоюва шампионата в Мюнхен – негова първа купа в АТР-тура, датчанинът Холгер Руне ще се опита да придвижи тези страсти и през 2023-а година. В мач от втория кръг на Мастърса в Монте Карло с награден фонд 5,77 милиона $, той се оправи с Доминик Тийм (Австрия) с 6:2, 6:4.

Това е трето негово присъединяване на този шампионат и той за първи път стига до трети кръг. Във всяко от предходните си две участия той беше надвит от Каспер Рууд – в първия кръг на 2021-а година и във втория предходната.

Това е първият ми мач още веднъж на клей, тъй че трябваше да направя няколко корекции. Но като цяло съм удовлетворен от метода, по който се оправих със обстановката на корта “, сподели Руне след края на мача и добави, че най-важното е било запазването добра дълбочина на ударите му. „ Доминик към този момент изигра няколко мача на клей. Той е рисков състезател. Прави уинъри от всяка точка на корта, тъй че трябваше да бъда нападателен, да се движа добре и да не му давам благоприятни условия.

Тийм направи няколко доста положителни мача този сезон, включително и при успеха над Ришар Гаске в първия кръг тук и започва добре и в този момент. Но Руне беше прекомерно мощен за него. С два пробива за 3:2 и 5:2 младият скандинавец безусловно подпечата първия сет. Във втория двамата се държаха сервис за сервис до 3:3. Когато дълъг седми гейм, минал през пет избавени брейк-пойнта, в последна сметка отиде на сметката на датчанина. Тийм се опита да се съпротивлява и в последния 10-и гейм. Той имаше две точки за пробив, по-късно избави три мач-пойнта, само че трябваше да се съобщи пред нападателната игра на Руне.

Следващият противник на 19-годишния Руне ще бъде Матео Беретини (Италия), който в профил в три сета номер 33 в ранглистата на АТР Франсиско Черундоло (Аржентина). Беретини завоюва 5:7, 7:6 (1), 6:4 за 2 часа и 43 минути игра. 

Беретини водеше с 5:0 в първия сет след два следващи пробива, нещо необикновено за мач на такова равнище. В последна сметка безверен той стартира втората част след 5:7. Във втория сет римлянинът се концентрира доста повече и до 6:6 и двамата не бъркаха нито един път. Дори  при 6:5 Беретини имаше 4 налични сет-пойнта, само че не съумя да ги осъществя. На тайбрека италианецът не позволи неверни стъпки, за разлика от съперника си и изравни сетовете.

Въпреки проблем с ребрата, който го принуди да потърси лекуване от физиотерапевт, Беретини продължи да удря с възторг и в третия сет. Този път Черундоло беше този, който усети проблем и изиска отмора за доктор, която по-късно му коства мача.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР