След силния сезон, който изигра с екипа на волейболния Левски

...
След силния сезон, който изигра с екипа на волейболния Левски
Коментари Харесай

Алехандро Торо: С Левски си вярваме и затова продължаваме заедно

След мощния сезон, който изигра с екипа на волейболния Левски София, аржентинецът Алехандро Торо и " синият " клуб се схванаха договорът му да бъде удължен за още една година. Преди да замине за заслужена отмора в родината си, 33-годишният Але даде малко изявление за клубния уебсайт .
 Алехандро Торо остава в Левски още един сезон Алехандро Торо остава в Левски още един сезон
- Але, през първия си сезон със синята фланелка завоюва бронзов орден. Какво е мнението ти за отминалата акция?

- Чувствата ми са смесени. За нас беше значимо, че спечелихме бронзовите медали, само че можеше да се представим по-добре в полуфиналите против Хебър. Смятам, че в тези три мача играхме против името на съперника, а не против волейболистите му. Може би не вярвахме задоволително в себе си и че е във опциите ни да се оправим с Хебър. Това обаче би трябвало да бъде употребена като поука за идващия сезон. Трябва да оформим в отбора на Левски нрав на спечелили. Не приказвам за млади или по-опитни играчи. Ние сме тим. И в полуфиналите, и в шампионата за Kупата против Нефтохимик не показахме този нрав. Тъй че, както споделих, в бъдеще би трябвало да растем в тази тенденция. С отминаването на дните обаче в действителност бих споделил, че съм благополучен за клуба, за съотборниците си, тъй като направихме в действителност добър сезон. И ние би трябвало да останем с тази положителна мисъл в главата си.
 Владо Николов: Оценката за сезона на мъжкия тим е доста добра Владо Николов: Оценката за сезона на мъжкия тим е доста добра
- Как се чувстваш в Левски, а и със фамилията си в България?

- Аз се усещам в действителност благополучен в този клуб, а със фамилията си и в страната ви. Клубът е необикновен. Съотборници, треньори, управление, всички се отнасят доста добре. Посрещнаха ме по метод, който в никакъв случай не съм си представял. Хората в България са гостоприемни и по тази причина със фамилията ми се усещаме прелестно тук. Съседите ни се отнасят отлично към брачната половинка ми и двете ни дъщери. Постоянно ни питат дали сме добре, оферират помощ, в случай че имаме потребност. Страхотни са. Затова и съм с доста положителни усеща освен към Левски, само че и към хората на България. Всичко е отлично. Това е и една от аргументите да желая да останем. В България сме си като вкъщи, а за човек на моята възрасти и фамилията му това е доста значимо. Другата – са задачите, които имаме за идващия сезон. Усещам, че можем да се оправим още по-добре. Тази година завършихме трети. Следващите крачки са да играем край, да станем първенци. Затова ще се върна с още повече мощ и мотивация да го създадем. Усещам поддръжката на почитателите. Много е значимо за нас те да са по трибуните.

- Как се стигна до подписването на новия контракт?

- Смятам, че с клубът си имаме вяра и по тази причина ще продължим взаимната си работа. В Левски знаят, че аз постоянно се стремя към успеха, където е да съм. Работя доста крепко. Ръководството вижда, че пробвам във всеки мач да дам най-хубавото от себе си. Понякога става, от време на време не. Смятам, че клубът е наясно с това и затова изиска да ме задържи. От своя страна аз имам в Левски всичко належащо, с цел да упражнявам и да се усъвършенствам, както във волейболно отношение, по този начин и като персона. Затова пък направих аз моя избор да остана в Левски. На място, където мога да стана по-добър волейболист и човек.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР