След сигналите за проблеми с машините в някои секции в

...
След сигналите за проблеми с машините в някои секции в
Коментари Харесай

От ЦИК с указания как да се действа с машините в София

След сигналите за проблеми с машините в някои секции в София, от ЦИК са изпратила отговор до Общинската изборна комисия. По-рано беше обявено, че има проблеми с машините и, че бюлетините или излизат смачкани, или въобще не излизат. Много от гласоподавателите са декларирали, че са натиснали на машината избора да гласоподават и за двата типа кмет – столичен и на регион, а в следствие е излязла единствено едната квитанция.
Прочетете още
„ В случай, че след гласоподаване на гласоподавател машината отпечата не цяла квитанция, или пък излезе смачкана, или въобще не отпечата квитанция, се сформира констативен протокол, който дружно с дефектната бюлетина би трябвало да се приложи към протокола на Секционната изборна комисия, а на гласоподавателят да му бъде дадена опция да гласоподава още веднъж, било то с хартиена бюлетина или с машина.  В случай, че в изборната кутия за машинно гласоподаване се откри бюлетина, която е празна или не може да се откри желанието на гласуващия, още веднъж ще бъде формиран протокол от Секционната изборна комисия ”, се споделя в напътствията.

Секциите на територията на Столична община, в които се е минало напълно към гласоподаване единствено с хартиени бюлетини, до този миг са 8 (от над 1630). На този стадий в ЦИК не е коментиран вид машинния избор да се анулира в цялата община, споделят от ЦИК.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР