След сигналите и кадрите с полицейско насилие дирекция Жандармерия даде

...
След сигналите и кадрите с полицейско насилие дирекция Жандармерия даде
Коментари Харесай

След сигналите и кадрите с полицейско насилие: Жандармерията отговаря на обвиненията

След сигналите и фрагментите с полицейско принуждение дирекция " Жандармерия " даде и своята позиция за обвиняванията за непозволено употребена мощ против жители.

„ Аз бях на първа линия и още първоначално бях ударен с камък в интимната област. Паднах на земята, един от сътрудниците ме видя и ме издърпа обратно ” , сподели мл. инсп. Александър Върбев. След митинга той е приет в болница за два дни, заяви. 

„ Лично аз не съм станал очевидец на полицейско принуждение. При дейния прийом за изтласкване на тълпата, ние не сме оказвали никакво физическо прикосновение с протестиращите. Ние лично в самата вечер не сме имали конфликти с протестиращите. Не съм изгледал всичките видеа, попаднах на някои, в които нямаше полицейско принуждение ”, уточни инсп. Панов, дирекция „ Жандармерия ”.

Инсп. Николов съобщи, че се разграничават от дейностите на принуждение.

„ Искам да подчертая, че в нашата работа ежемесечно има образования и се стремим да съблюдаваме верните тактически и законосъобразни дейности. Точно в довечера мисля, че си свършихме работата в оптимално добра степен ”, сподели той.

„ Ние не може да приказваме от името на сътрудниците, които са го направили това нещо. Ние сме тук да разкажем за нашите дейности и за всичко, което се случи против нас. Показваме и част от оборудването, което е потърпевшо – каските, щитовете. На всеки един чиновник на Дирекцията има надпис „ Жандармерия ”, заяви ст. инсп. Русков. 

От Дирекцията отхвърлят да е имало чиновници на митинга, които не са били обозначени. По думите им всеки еднообразен има номер.

„ Всички имат самостоятелни защитни средства. Всяка работа има човек, който има самостоятелна камера и прави записи непрекъснато по време на митинга ”, добави той.

„ Трябва да стане ясно на всички - водометната машина е най-безболезненото помощно средство, което може да употребява Министерство на вътрешните работи. Водната бликам оказва само и единствено психическо влияние против протестиращите. Идеята е те да се отхвърлен единствено от типа на водата, с цел да няма прикосновение сред служителите на реда и протестиращите. Тя беше употребена на 1/3 от оптималната ѝ мощ ”, безапелационен бе ст. инсп. Русков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР