След сигнал, получен в 8:30 часа на 07.09.2018 г. за

...
След сигнал, получен в 8:30 часа на 07.09.2018 г. за
Коментари Харесай

След инцидента: Спряха строежа в „Овча купел“! Незабавно започват укрепителни действия

След сигнал, получен в 8:30 часа на 07.09.2018 година за настъпила повреда до бл. 412 в столичния ж.к. “Овча купел “, неотложно от длъжностни лица при Регионален отдел „ Национален строителен надзор “ София към РДНСК Югозападен регион е осъществена инспекция по документи за съществуване на издадено позволение за градеж и заверена заповедна книга. За градежа има издадени строителни бумаги, написа Пик.

На 23.07.2018г. е формиран протокол обр.2 за разкриване на строителна площадка и установяване на строителна линия и равнище, а на 25.07.2018 година е заверена заповедна книга от лицето упражняващо строителен контрол.

В 10:30 часа е осъществена инспекция на място на градежа. Съгласно данните, вписани в заповедната книга, строител е „ С.А.Г. Груп “ ЕООД, представлявано от арх. Младен Младенов. Строителният контрол се извършва от „ Контрол СН “ ЕООД с шеф Юра Яричкова и архитект по част „ Конструкции “ – инж. Теменужка Кирилова. При инспекцията на място е показан контракт, подписан сред „ С.А.Г. Груп “ ЕООД и „ Волан 98 “ ООД за осъществяване на ров с екскаватор – земни маси, натоварване и транспортиране.

Проверката е осъществена в наличие на представители на строителя, строителния контрол и проектанта по част „ Конструкции “, пристигнали на обекта към 12:00. От проектанта по част „ Конструкции “ и от лицето, упражняващо строителен контрол по част „ Конструкции “ в заповедната книга е вписана заповед, с която са дадени инструкции за първично подсилване на авариралата част от изкопа. Подробни инструкции за следващо подсилване ще бъдат дадени в допълнение след нейното осушаване и стабилизиране.

До 15:00 часа от длъжностните лица при РО НСК София е формиран констативен акт по реда на Наредба №1/ 16.04.2007г. за проучване на повреди в строителството.

Към 17:15 от РОНСК – София е издадена заповед за прекъсване на строителството, като се изключи предписаните укрепителни мероприятия, които следва да стартират неотложно. Предстои назначение на Техническа експертна комисия, която да откри аргументите за настъпилата спешна обстановка. Органите на ДНСК ще реализират непрекъснат надзор по подхванатите дейности.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР