След шума, който предизвикаха коментарите на китайския посланик за бившите

...
След шума, който предизвикаха коментарите на китайския посланик за бившите
Коментари Харесай

Пекин уверява централноазиатските държави в защита на суверенитета им

След шума, който провокираха мненията на китайския дипломат за някогашните руски републики, държавното управление в Пекин увери няколко централноазиатски страни, че тяхната самостоятелност ще бъде предпазена.

Китай ще продължи да поддържа техния суверенитет, сигурност и териториална целокупност, както постоянно е правил. Това съобщи външният министър Цин Ган в сряда след среща с сътрудниците си от Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан и Туркменистан, която се организира в Сиан, оповестява Der Standard.

Китайското държавно управление също по този начин отхвърля всякаква външна интервенция във вътрешните работи на тези някогашни руски републики.

Припомняме, че на 21 април китайският дипломат в Париж Лу Шайе провокира отвращение, като съобщи по френската телевизия, че някогашните руски републики като Украйна нямат " действителен статут в интернационалното право " и тяхната самостоятелност е противоречива.
 Китай успокоява страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, че почита суверенитета им
Китай успокоява страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, че почита суверенитета им

Изказване на китайския дипломат в Париж възмути Европейски Съюз

В понеделник Министерството на външните работи в Пекин се дистанцира от изказванията, които били " израз на персонални възгледа , а не политическо изказване ".

Лу си завоюва репутацията на един от китайските " воини вълци " в дипломацията, наричани по този начин поради ястребовия си и недодялан жанр.

Във Франция той е бил привикван няколко пъти във външното министерство, в това число поради изявление на съмнение, че Париж изоставя възрастни хора в старешки домове по време на пандемията от COVID-19 и за това, че е нарекъл почитан китайски академик във френски мозъчен концерн " луда хиена ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР