След сезона е дебютен пълнометражен игрален филм на актьора и

...
След сезона е дебютен пълнометражен игрален филм на актьора и
Коментари Харесай

Два дебютни български филма с премиери на 27-ия София филм фест

" След сезона " е дебютен пълнометражен игрален филм на артиста и режисьор Иван Панев. Сюжетът на тази необикновена любовна история е конструиран към възприятията на чаровна собственичка на малко заведение и стаи за посетители в хубав черноморски залив. Нейната религия, че изчезналият обичан ще се завърне, разрушава сърцето на различен мъж - той се влюбва в Стела, само че си потегля безгласен, тъй като не смее да унищожи нежния й нравствен мир...> " След сезона "
Тази история е разказана от актьорите Йоана Буковска-Давидова, Пенко Господинов, Калин Врачански, Красимир Доков, Веселин Анчев. Сценарият е дело на Марин Дамянов и Дочо Боджаков, а зад камерата е Христо Генков. " След сезона " е основан с поддръжката на ИА НФЦ.
" Аромат на липа " е дебютният филм на режисьорката Сиси Денкова - първият български игрален филм, основан напълно в Съединени американски щати. Историята разкрива премеждията на Стефан - преселник, който се реалокира в българския анклав в предградията на Тенеси, а там като че ли всички заговорничат между тях и се пробват да застанат сред него и реализирането на безконечната американска фантазия. Авторката на кино лентата го дефинира като " драмедия ", само че и като арт-хаус филм с детайли на " черна комедия ".
Цялата подготовка по кино лентата - основаване на сюжета, финансиране, срещи с актьорите, се осъществя сред 2019 и 2020 година А през 2021 година Денкова обезпечава визи за всички артисти - Иван Бърнев, Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Йоана Буковска-Давидова, Албена Михова, Рени Врангова, Иван Петрушинов и Георги Златарев.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР