След сезиране от статия със заглавие Двойни стандарти на Дондуков

...
След сезиране от статия със заглавие Двойни стандарти на Дондуков
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява прекратяване на разследване за злоупотреби в специалността „Право на Европейския съюз“ на СУ

След сезиране от публикация със заглавие „ Двойни стандарти на „ Дондуков 2 “. Има доста незнайни към избора на Атанас Семов за парламентарен арбитър “, оповестена в електронното издание на вестник „ Капитал “, Върховната касационна прокуратура е разпоредила на Апелативна прокуратура София осъществяване на служебна инспекция за точност и правомерност на разпореждане на Софийска градска прокуратура за отвод за формиране на досъдебно произвеждане, оповестиха от държавното обвиняване.

Със сигнал, подаден на 05.03.2013 година и допълнение към него от 11.03.2013 година, Софийска градска прокуратура е била сезирана от правист, работил като теоретичен помощник по “Международно право и интернационалните връзки “ в Института за правни науки към Българска академия на науките, докторант в Юридическия факултет на СУ по компетентност „ Право на Европейския съюз “. В сигналите се твърди потребление на СУ „ Климент Охридски “ за насърчаване на частна стопанска активност, занемареност, както и подписване на неизгодна вредоносна за университета договорка по отношение на неакредитирана магистърска стратегия по „ Право на Европейския съюз “. Осъществяването на програмата е вследствие на контракт сред Софийския университет и съдружие с идеална цел – „ Център за продължаващо образование при Юридическия факултет на СУ “. След подаване на сигналите е била предоставена инспекция на Министерство на вътрешните работи – ГДНП. С разпореждане на СГП от 14.07.2016 година е отказано формиране на досъдебно произвеждане. Именно това разпореждане ще бъде предмет на служебна инспекция, след сезиране от посочената обява в медия.

Проф. дюн Атанас Семов беше началник на магистърската стратегия на СУ „ Право на Европейския съюз “. Той е някогашен народен представител от РЗС и претендент за президент на партията на Яне Янев. В края на 2015 година Семов се кандидатира за общоприет юрист в съда на Европейски Съюз, само че не е определен. През март 2017 година Семов е назначен за член на Правния съвет към президентската институция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР