След серия от инициативи от страна на Институтът за пътна

...
След серия от инициативи от страна на Институтът за пътна
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност размаза управляващите: Държавата не е свещена крава!

След серия от начинания от страна на Институтът за пътна сигурност за възстановяване на сигурността на жителите, гражданското съдружие се сблъска със стена от безхаберие демонстрирано от страна на страната в лицето на отрасловите институции. ИПБ неведнъж подаваше ръка за партньорство, предлагайки висока експертиза и решения за спряване с войната по пътищата, само че като че ли подаваше тази ръка на безчувствен държавен организъм ръководен от самозабравили се хора. На ИПБ не му остана нищо друго с изключение на да излезе с отворено послание към гржданите, които на следващия ден може да бъдем следващата жертва на безхаберието и безотговорността на ръководещите! Публикуваме обръщението без редакторска интервенция.

Обръщение на Института за пътна сигурност към българските жители

За страдание всяка среща на института с представители на страната се трансформира в конфликт на друго мислещи хора, а не на диалог със съидейници. При толкоз значима тематика, засягаща директно националната ни сигурност, тези така наречен „ представители на държавата” се държат като просташки скандалджии. Този вид държание демонстрира единствено едно - персонална нерешителност в личната си непросветеност, изразяваща се в откровена експанзия.

В системата на сигурността има хора, които желаят и могат освен да чуят нашите думи, а и да ги схванат. За това обобщаващите думи на зам. министър Ципов, че „ новите закони могат да влязат в действие най-рано в края на 2019 година” звучат скандално.

За хората това значи единствено едно още 700 починали по нашите пътища. Това незаконно бавене ни прави единствено по-мотивирани и още по-активни в нашата работа.

Уважаеми ръководещи, страната не е свещена крава не е кумир в краката на които да поставяме жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Държавата е и би трябвало да бъде инструмент в ръцете на грамотни и доброжелателни хора. Когато едно държавно управление не служи на народа си рано или късно народа го трансформира.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР