След сериозно забавяне и поне две отлагания, ФИА най-после обяви

...
След сериозно забавяне и поне две отлагания, ФИА най-после обяви
Коментари Харесай

Най-после: WRC календарът е готов!

След съществено закъснение и най-малко две отлагания, ФИА най-сетне разгласи календара за Световния рали шампионат (WRC) за следващата година, като стартовете са 13, а в шампионата се завръщат Мексико и Чили.

Както на няколко пъти ставаше дума този сезон, концепцията на промотъра на WRC беше за следващата година календарът да е “като за международен шампионат ” и спортът да се върне към времената отпреди ковид пандемията.

От 13 ралита следващата година 4 са на асфалт, 8 макадам и както постоянно ще има и едно на сняг - в Швеция. WRC се завръща в Централна и Южна Америка, като Мексико още веднъж е в календара, откакто изпадна след 2020, когато поради ковид пгандемията се организира къса версия на ралито. Чили пък дебютира през 2019 в WRC и в този момент се завръща за второто издание на надпреварата.

Другото ново рали е Централноевропейското - то ще е основано в Южна Германия и ще включва прави и в Австрия и Чехия. Новото съревнование замества рали “Испания ”, което от 1991 насам година беше несменяемо в календара.
 Какво ще прави през зимата Рованпера? Какво ще прави през зимата Рованпера?
От програмата следващата година ще отсъстват и рали “Ипр ”, както и “Нова Зеландия, като очакванията са, че Нова Зеландия има действителен късмет да се върне за 2024 година. Както и този сезон акцията ще приключи с рали “Япония ”, което се върна тази година в WRC, само че отнесе доста рецензии. А пустинното рали в Саудитска Арабия, което се очакваше за началото на декември, най-вероятно ще се появи през 2024.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР