След седмици неяснота дали ще се срещнат в Париж, президентите

...
След седмици неяснота дали ще се срещнат в Париж, президентите
Коментари Харесай

Тръмп и Путин водили импровизиран разговор в Елисейския дворец

След седмици неизясненост дали ще се срещнат в Париж, президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин в последна сметка водиха през днешния ден спонтанен диалог в Елисейския замък, само че не на четири очи, съобщи Франс прес.
 
На обяда във френското президентство в чест на международните водачи, събрали се за церемониите за 100-годишнината от края на Първата международна война, бяха поднесени омари и ястия от птиче месо с картофи. Владимир Путин и Доналд Тръмп обстойно са разисквали на обяда интернационалните проблеми в компанията на техния хазаин, френския президент Еманюел Макрон, и на генералния секретар Антониу Гутериш, показва Агенция Франс Прес. Разговорът, който съгласно френското президентство е бил спонтанен и с спирания, се е водил на британски, благодарение на преводача на Путин. Засегнати са били обстановката в Близкия изток - Сирия, Иран и Саудитска Арабия, както и в Северна Корея. Елисейският замък посочи, че немската канцлерка Ангела Меркел също се е включвала в полемиката на моменти.

 Тръмп и Путин в Париж БГНЕС

 Тръмп и Путин в Париж БГНЕС
Руският президент по-късно окачестви като добър диалога с американския си сътрудник, заяви съветската организация Риа Новости. Според Путин френските управляващи са поискали в програмата на възпоменанията за края на Първата международна война да не се вписва възможна двустранна среща, за която " би изтекло доста мастило ", показва Агенция Франс Прес. " Разбрахме се да не нарушаваме тук работната стратегия на нашите домакини. Тук няма да има проведена среща по тяхно искане, само че може би ще има в коридорите на срещата на Г20 (в Аржентина) или по-късно ", сподели Путин преди да стартира обядът.-->
 
След това Путин взе участие във Форума за мира в Париж, за разлика от Доналд Тръмп, който отиде на американското военно гробище в парижкото предградие Сюрен, с цел да отдаде респект на американците, паднали в Първата международна война.

 Тръмп и Путин в Париж БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР