След седмици на задочен спор, две ключови фигури във Великобритания

...
След седмици на задочен спор, две ключови фигури във Великобритания
Коментари Харесай

Лондон: Преговорите с Брюксел не са опит да останем

След седмици на неприсъствен спор, две основни фигури във Англия се сплотиха, с цел да кажат, че преходният интервал за излизане от Европейски Съюз не би трябвало да се чете като "вратичка” за оставане в блока. Министърът на финансите Филип Хамънд, който се застъпва за преходния интервал след Брекзит и министърът на външната търговия Лиъм Фокс, корав покровител бързото овакантяване на Европейски Съюз, разгласиха взаимна публикация в "Сънди Телеграф”. В нея двамата се съгласиха, че при "развода " сред Лондон и Брюксел не би трябвало да има подозрения за окончателния завършек на участието на Англия в Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

Те обявиха, че всеки временен интервал ще бъде " стеснен във времето " и че Англия се отдръпва както от европейския обединен пазар, по този начин и от митническия съюз. " Искаме нашата стопанска система да остане мощна и жизнеспособна през този интервал на смяна, само че бизнесът би трябвало да има убеденост, че ще се оправи с измененията. Ето за какво ние имаме вяра, че стеснен във времето временен интервал ще бъде значим за опазване на националния ни интерес и ще даде повече религия на бизнеса. Това няма да бъде задната врата за престояване в ЕС”, пишат министрите.

" И двамата сме наясно, че през този интервал Англия ще бъде отвън митническия съюз и ще бъде " трета страна ", а не страна по договорите на Европейски Съюз ", допълват те. Британският министър по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис би трябвало да организира трети кръг от диалози с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние в Брюксел в края на август.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР