След седмици на слухове днес бе потвърдено, че Жоан Мир

...
След седмици на слухове днес бе потвърдено, че Жоан Мир
Коментари Харесай

Suzuki избраха заместник на Яноне в MotoGP

След седмици на клюки през днешния ден бе доказано, че Жоан Мир ще се причисли към тима на Suzuki за идните два сезона в MotoGP, замествайки италианеца Андреа Яноне. 20-годишният испанец ще си партнира с Алекс Ринс, който възобнови контракта си с отбора предишния месец. С това Suzuki затвърждават философията си за привличане на млади гении в своя екип.

Мир стана първенец в клас Moto3 в едвам втората си година там и наниза 10 победи, трансформирайки се в първият водач след първенеца Марк Маркес с 10 победи в най-ниския клас на мотоциклетизма. С това експертите започнаха да го съпоставят с Маркес и тимовете от кралския клас обърнаха внимание на изгряващата звезда.

От началото на 2018-а Мир продължи кариерата си в междинния Moto2 клас, където се приспособява бързо, завоюва два подиума и заема пета позиция в генералното класиране след шест преминати кръга.

Мир е третият дебютант, който назначават Suzuki, от завръщането си в кралския клас при започване на 2015 година, след Маверик Винялес и Алекс Ринс. Именно Винялес записа последната победа на конструктора на " Силвърстоун " през 2016-а.
Breaking News:
We are pleased to announce that @Joanmir36 will be joining us for 2019....#SUZUKing @MotoGP #BreakingNews pic.twitter.com/3hPYtGuzPj
— Team SUZUKI ECSTAR (@suzukimotogp) June 11, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР