След седмици на скандали болница вече е с нов

...
След седмици на скандали  болница вече е с нов
Коментари Харесай

Новият директор на Александровска: Сключвани са неизгодни договори със странни възнаграждения

След седмици на кавги „ ” болница към този момент е с нов шеф. Какво откри неговата инспекция, заяви пред Нова тв новият шеф на „ Александровска ” доктор Атанас Атанасов. „ Добрата вест е, че в това лечебно заведение работят едни доста положителни експерти, които са отдадени на пациентите си. През цялото напрежение и натоварване те не са абдикирали от отговорностите си и са избавили десетки животи ”, сподели той.

Д-р Атанасов изясни, че инспекцията в лечебното заведение демонстрира и друго: „ Аз имах опция да се срещна с отчета от инспекцията и в него е записано, че в последните 7-8 години, в болничното заведение е основана наклонност за увеличение на настоящата загуба. Така се стига до края на 2020г., в която непокритата настояща загуба е в размер на 68 млн. лева ”.
 Ясно е кои експерти влизат в новата администрация на Александровска болница Ясно е кои експерти влизат в новата администрация на Александровска болница
Хирургът доктор Петър Грибнев, урологът доктор Чавдар Еленков и кардиологът доктор Зоя Кунева влизат в новата администрация на най-старата университетс...

„ Последната година през която болничното заведение е завършила с позитивен баланс е 2012г., която е последната година от ръководството на учен Трайков. През 2013г., когато за изпълнителен шеф е избран проф. Ангелов, стартира изпадането в неприятните настоящи резултати ”, сподели още доктор Атанасов.

„ Ние сме назначили финансов и мениджърски одит и резултатите ще са подготвени след месец. Всеки ден обаче излиза нов проблем. Например – сключвани са неизгодни контракти. През 2017г. един консуматив е контрактуван за 33 ст., а през 2020 година той е контрактуван на 17 пъти по-висока цена – 5.71лв. Нямам пояснение на това събитие ”, изясни доктор Атанасов. „ Служители от болничното заведение споделят, че в този случай ставало дума за неточност. Но тази неточност е позволена няколко пъти ”, прибавя още той.

„ Назначавани са били хора на трудови и цивилен контракти със странни хонорари. Има предопределение на водач с втори трудов контракт на 4 часа за пощальон, който получава по-високо заплащане, за тези 4 часа, от началника на превоза, който работи на цялостно работно време. Натъкнахме се и на безпорядък в работните процеси. Включително и във имунизациите с COVID-19. Въвеждането на данните е било забавено и това е довело до проблеми ”, споделя доктор Атанасов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР