След седмици на драматични разкрития и бурни протести, Брет Кавано

...
След седмици на драматични разкрития и бурни протести, Брет Кавано
Коментари Харесай

Обвиненият в сексуално насилие Брет Кавано все пак влиза във Върховния съд на САЩ

След седмици на трагични разкрития и бурни митинги, Брет Кавано постави клетва на камерна гала във Върховния съд. Преди това по време на съвещанието на Сената, възгласи " Срам " огласяха публичната изложба на Капитолия, където се бяха събрали протестиращи против избора на Кавано , оповестява Българска национална телевизия.
Изборът му беше белязан от тежка борба сред неговите съперници и бранители. След номинирането му, университетският проф. Кристин Блази Форд го упрекна в полово посягане по времето, когато двамата са били в гимназията. Разтърсващите ѝ показания пред сенатска комисия провокираха голяма поддръжка за нея и митинги в страната.
Брет Кавано обаче изрично отхвърли обвиняванията и разгласи, че описаното от Форд в никакъв случай не се е случвало. След малко следствие на ФБР, някои от колебаещите се сенатори, в това число един демократ - Джо Манчин, застанаха на страната на Кавано и по този начин се стигна до избора му. Това е безапелационна победа за президента Тръмп преди междинните избори за Конгрес през ноември.
" Брилянтен академик, брилянтен академик. Гордеем се, че съумя да издържи да издържи на ужасната офанзива на демократите. Това е ужасна офанзива и никой не трябва да бъде подлаган на сходно нещо ", разяснява Тръмп.
53-годишният Кавано ще стане деветият арбитър в най- значимата правосъдна инстанция на Съединените щати и ще попълни вакантното място на арбитър Антъни Кенеди, който се пенсионира. Постът му е доживотен. Той ще наклони превеса на силите в интерес на консерваторите. От Върховния съд зависи законодателството в сфери като абортите.
След края на сагата с избора на Кавано, всички старания на републиканци и демократи се насочват към идните избори след месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР