След съобщенията от неделя, че Саудитска Арабия подготвя драстично увеличаване

...
След съобщенията от неделя, че Саудитска Арабия подготвя драстично увеличаване
Коментари Харесай

Петролът рухна с почти 30% заради саудитската маневра

След известията от неделя, че Саудитска Арабия приготвя фрапантно увеличение добива на нефт, цената му на азиатските тържища рухна с съвсем 30%. Нивата евентуално ще са разнообразни в края на търговията, само че началото е белязано от съвсем исторически връх по поевтиняване.Сортът " Брент " падна от 45 $ за барел на 31.52 $ за барел, а американският лек нефт West Texas Intermediate слезе до 30 $ за барел.Маневрата на саудитците идва след неуспеха на договарянията за удължение на договорката ОПЕК+ оттатък края на март със страни като Русия, Казахстан и Азербайджан. Тя цели напън над Русия да се върне на масата, както и да се опита изтласкване с дъмпинг на съперници, в това число и американците.

Боб Макнали от Rapidan Energy Group разяснява за " Файненшъл таймс ", че следим най-бруталната от 30-те години на предишния век композиция от свиващо се търсене и увеличаващо се предложение. " Рухването на цените едвам стартира ", добавя той.

Банка " Голдман Сакс " намали на 30 $ за барел прогнозата си за " Брент " за второто и третото тримесечия и предизвести, че в идните седмици може да се появят цени и от 20 $.

Около 15 минути след началото на азиатската търговия обърканите от Саудитска Арабия брокери малко върнаха цената до съвсем 35 $ за барел " Брент ". Но това въпреки всичко си остава над 20% поевтиняване за ден.

Ефект оказва епидемията от ковид COVID-19, довел до стесняване с над 17% на китайския експорт за първите два месеца. Само за 9 дни от международните фондови пазари са били заличени 9 трилиона $, оцени BofA Global Research.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (258)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР