След самолетната катастрофа в Северна Македония bTV се срещна с

...
След самолетната катастрофа в Северна Македония bTV се срещна с
Коментари Харесай

Със самолет „Чесна” във въздуха

След самолетната злополука в Северна Македония bTV се срещна с водач на аероплан „ Чесна”, сходен на разрушилата се машина.

Снимка: btvnovinite.bg

Мирослав Хинков преди време стана известен с това, че излетя от столичното летище без инспекция на пасажерите му. Разликата сред неговия аероплан и машината, която се разруши в Северна Македония, е в това, че самолетът на Хинков е двуместен.

Оборудването на борда евентуално е оптимално покрай това на разрушилата се машина. Макар по години авариралият да е по-стар, той е разполагал с метеорадар, антиобледелителна система и с автопилот, за който се допуска, че е бил включен. Общото сред двата самолета е, че са от вида горноплощник, т.е. крилата на летателния уред са ситуирани на равнището на тавана.
Откриха телата на починалите при самолетната злополука в Северна Македония (ОБЗОР) На запис сред въздушната кула на Македония и водача са запечатани последните трагични минути от живота на пасажерите
Мирослав Хинков, който пилотира от 13 години, сподели, че не познава починалото семейство, виждал е единствено водача 1-2 пъти.

„ Не желая да злоупотребявам какви са съответните аргументи за случая.Никой не ги знае и е доста мъчно да се каже. Но по принцип мога да кажа какви вероятно са аргументите, които в авиацията довеждат до сходни неща – първо са техническите, в случай че стане щета в самолета, второто са метеорологичните условия, които нито един или избран вид аероплан не може да преодолее, и третото е преценката на водача, да попадне в условия, които самолетът и той с неговия опит не може да преодолее”, сподели Хинков.

Максималното тегло на самолетите „ Чесна”, като този, който падна в Северна Македония, е 1800 кг. В тях нормално могат да летят сред 4 и 6 души. Самолетите доближават височина на полета малко над 7000 метра.

Метеорологичните условия оказват въздействие на самолетите, изключително на по-леките, каквито са „ Чесна”, въпреки че авиационните метеоролози разясняват, че рядко единствено времето може да бъде причина за злополука.

Върхът Солунска глава, или по-известен измежду планинарите като Пъпа на Македония, се намира на към 30 км южно от Скопие. Висок е над 2540 м.

Времето там се трансформира доста бързо, а през вчерашния ден прогнозата е била за купесто-дъждовна облачност, която е причина за мощни пориви напразно и турбуленция.

В българския указател няма вписани самолети от съответния тип, оповестиха от транспортното министерство. Няма спънка обаче сходни самолети да се записват в друга страна, само че да се стопанисват и употребяват у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР