След съгласуване между Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването,

...
След съгласуване между Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването,
Коментари Харесай

Разрешиха влизането на чужди спортисти у нас за международни състезания

След координиране сред Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването, беше издадена заповед на министъра на опазването на здравето, с която се разрешава пребиваването в България на задгранични жители, които са участници или уредници на интернационалните спортни надпревари.

Независимо от държавата-начална точка на тръгване, те няма да бъдат поставяни под 14 дневна карантина при идването си у нас. Това ще разреши провеждането, при равни условия за участниците, на футболни мачове под егидата на УЕФА и ФИФА, както и на съревнования в други спортове с интернационален сан.

Министърът на спорта Красен Кралев утвърди напътствията за използване на заповедта, с които ще бъдат осведомени лицензираните спортни федерации у нас. Съгласно тях, централите по съответния тип спорт би трябвало да показват в ММС данни за имената на лицата и мястото (адресът) на пребиваването им в България. Данните ще бъдат употребявани за правене на писмо, което да послужи на органите на граничния надзор.

Всички лица, на които е позволено влизането в страната, и които идват с начална точка на тръгване от страни членки на Европейския съюз, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, от страни по Шенгенското съглашение (включително Сан Марино, Андора, Монако и Държавата Ватикан), от Австралийски съюз, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Йордания и Украйна се позволяват на територията на страната без да е належащо да показват документ, показващ негативен резултат за COVID-19.

Всички лица, на които е позволено влизането в страната, и които идват с начална точка на тръгване от трети страни отвън посочените (в това число и Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел, Кувейт) се позволяват на територията на България при показан негативен PCR тест за ковид, извършен до 72 часа преди влизането им в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР