След руското нахлуване в Украйна близо 50 000 руски граждани

...
След руското нахлуване в Украйна близо 50 000 руски граждани
Коментари Харесай

Повече руснаци в Хърватия, отколкото украински бежанци

След съветското навлизане в Украйна близо 50 000 съветски жители са посетили Хърватия, а малко над 7000 сега са в страната, написа през днешния ден хърватският ежедневник „ Вечерни листи “.

Броят на съветските туристи е малко по-малък, в сравнение с по това време предходната година, само че те не престават да посещават Хърватия, макар че Москва разгласи страната за вражеска.

Тъй като няма полети от Русия до никоя дестинация в Европейския съюз, съветските туристи идват през Сърбия или Турция.

„ Вечерни лист “ отбелязва, че след съветската инвазия в Украйна повече руснаци са посетили Хърватия, в сравнение с украински бежанци, чийто брой се определяна на 20 000.

Руснаците, като се изключи тези, които са под наказания на Европейски Съюз, могат да пътуват до евросъюза и могат да употребяват парцелите си в Хърватия. Те се нуждаят от годна виза, издадена от страна членка на Европейски Съюз, в това число от хърватското консулство в Русия, потвърдиха от Министерството на външните и европейските въпроси пред „ Вечерни лист “.

Въпросът с визите за съветски пасажери ще бъде обсъждан по-късно този месец на среща на външните министри на Европейски Съюз в Чехия, която сега ръководи евросъюза, написа вестникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР