След решението на Софийския апелативен съд по делото за Дворец

...
След решението на Софийския апелативен съд по делото за Дворец
Коментари Харесай

Сакскобургготски отрече, че ще съди държавата

" След решението на Софийския апелативен съд по делото за Дворец „ Врана “, още веднъж се разпространиха злонамерени и остарели клюки, че в този момент Царското семейство ще заведе каузи за компенсации, по тази причина, че в годините са били лишени от правото да употребяват личните си парцели.

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е искания от страна на Царя и фамилията му за компенсации от такова естество. Негово Величество неведнъж е заявявал тази позиция по разнообразни мотиви ".

Това се споделя в позиция на секретариата на Симеон II Сакскобургготски.

" Нещо повече – Царското семейство е изцяло наясно, че режимът, открит след противозаконния референдум от 1946 година в България е натрапен от непознати сили. Следователно – не българският народ има виновност и не той следва да заплаща, каквото и да е обезщетение.

Също по този начин следва да се повтори, че Дворецът „ Врана “, още откогато е върнат на Царското семейство с единомислещото решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с персонални средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, с цел да се трансформира в музей, отдаден на Третото българско царство. Като подобен, той скоро ще бъде публичен ", споделя се още в позицията.

Припомняме, че в края на предходната седмица Сoфийcкият aпeлaтивeн cъд признa Cимeoн Caкcкoбургoтcки и cecтрa му Мaрия-Луизa зa coбcтвeници нa пaркa и двoрeцa „ Врaнa “ и oтхвърли прeтeнциитe нa държaвaтa за благосъстоятелност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР