След решение на Централната банка на Русия от днес за

...
След решение на Централната банка на Русия от днес за
Коментари Харесай

Срив на рублата, руснаците масово теглят пари

След решение на Централната банка на Русия от през днешния ден за период от 6 месеца – до 9 септември, на комерсиалните банки в страната е неразрешено да продават непозната валута на популацията. Руските жители не могат да изтеглят повече от 10 000 $. Останалата сума може да бъде изплатена единствено в рубли. Според регулатора, обаче, към 90% от валутните сметки не надвишават сумата от 10 000 щатски $, т.е. 90% от притежателите на валутни депозити или сметки ще могат да изтеглят напълно средствата си в американската валута.

Въпреки това през днешния ден последва срив на рублата, означават международните организации. 1 $ се разменя за 190 рубли в обменните бюра. В момента „ Газпром “, „ Роснефт “ и другите огромни експортьори са задължени да продадат 80 % от непознатата си валута и подвигна главната рента от 9.5 на 20 %. Руската централна банка изясни тази мярка със глобите, наложени против Русия.

Междувременно съветската държавна банка ВТБ разгласи, че от през днешния ден жителите могат да отварят депозитни сметки в юани, като минималната вноска е 100 юана, а годишната рента е 8 %.

Агенция „ Фич “ намали рейтинга на Русия и разгласи, че банкрутът е неминуем.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР