След репортаж на - наказват дисциплинарно служител на Ситуационния център

...
След репортаж на - наказват дисциплинарно служител на Ситуационния център
Коментари Харесай

Наказват служител в МВнР заради българи на Хаваите

След репортаж на - санкционират дисциплинарно чиновник на Ситуационния център в Министерство на външните работи. Причината - български студенти се оказват в епицентъра на пожарите в Хавай, околните им нямат връзка с тях в продължение на дни, а от центъра ги поучават само да потърсят полицията във Варна.

Шестима са студентите, които сега се намират на остров Мауи, има и още 12 българи, които са на най-големия остров – Хавай. Всички те са добре.

Те показаха пред NOVA, че в никакъв случай няма да не помнят страха от претърпяното. Виждали са огъня на метри от хотела, в който работят, чакали са евакуация под звуците на детонации, само че по този начин и не са я дочакали.

Преди 6 дни Христо и Симона видели по какъв начин огънят доближава хотела, в който работят в Хавай.

„ Пламъците бяха в действителност големи, високи, чуваха се свиреп детонации. Вечерта всички се бяхме събрали. Готови за евакуация. Приготвили по една раница с всички документи, които са ни нужни. Просто стояхме и чакахме. Много бяхме изплашени ”, описа Христо Кънчев.

В град Лахайна спрял токът и връзките се сринали. На 10 август бащата на Христо звънял на Ситуационния център на външното ни министерство с молба за помощ, тъй като не знаел дали детето му е добре. Посъветвали го да се обади на полицията във Варна.

„ Те не могат да намерят хора във Варна изчезнали, а пък от Варна да ме търсят в Лахайна, сложна работа ”, разяснява Христо.

От Ситуационния център към Министерство на външните работи признаха, че техен чиновник е позволил сериозен пропуск и е стартирана процедура за дисциплинарно наказване.

„ Не е събрана задоволителна информация за българските жители, които се намират там. Съответно не е записал техните имена. И не е сезирал никой от специалистите в отдел „ Управление на рецесии ”, съобщи Таня Димитрова, шеф на Ситуационен център в Министерство на външните работи.

В последна сметка Христо самичък намерил метод да се свърже с околните си.

„ Аз се закачам над една тераса и ми споделят мобилни данни, тъй като единственият метод да хванем интернет беше през една тераса провесени ”, споделя Христо Кънчев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР