След репортаж на БНТ за схема за търговия с имоти

...
След репортаж на БНТ за схема за търговия с имоти
Коментари Харесай

След репортаж на БНТ за схема за търговия с имоти - протест в Пазарджишко

След репортаж на Българска национална телевизия за скица за търговия с парцели в Пазарджишко върху които се построява фотоволтаичен парк представители на ловно-рибарски сдружения излязоха на митинг.

Те се афишират против построяването на фотоволтаични централи върху аграрни земи и в горите, където се развъжда дивеч. Протестиращите упорстват за незабавни законодателни промени.

Десетки рибари, ловджии, аграрни стопани, жители и стопани на земеделска земя от Пазарджик и региона излязоха на митинг. Обявяват се против разполагането на фотоволтаични панели и унищожаването на плодородни земи и скотски популации в региона.

" Притеснението на хората идва от това, че с това строителство се повреждат местообитанията на дивеча и напрактика има заплаха за опазването на природата, по-скоро за нейното заличаване ", съобщи инж. Васил Василев, предс. на НЛРС-СЛРБ.

Ловците са обезпокоени, тъй като към този момент са изгубили огромна част от ловните площи и от обработваемите аграрни земи в землищата на селата Апхрилци и Сбор.

" Инвестиционните планове са направени по този начин, че в случай че всичко се осъществя цялата област ще бъде опасана с фотоволтаични паркове, което тотално ще унищожи местообитанията на дивеча, ще спре миграцията, ще промени климата и ще срине цялата екосистема на обитаемоте места в района ", добави Евгени Абаджиев.

След репортаж на Българска национална телевизия, Окръжна прокуратура - Пазарджик стартира следствие по скица за търговия с парцели точно в площите на въпросния фотоволтаичен парк.ю

" Няма актове, няма обвинени, няма нищо. Няма почтени, отговорни. Не се знае какво се случва ", разяснява Момчил Момчилов, потърпевш от схемата.

За да се избегне поглъщането на нови плодородни площи в страната протестиращите желаят законови промени, които да управляват безразборното строене на фотоволтаици.

Те упорстват за непоколебим надзор и ясни правила. Искат още самозалесените гори да бъдат вкарани под отбраната на закона за горите, същите да не могат да бъдат изсечени и да бъде неразрешено построяването върху тях на нови фотоволтаици.

Хората се надяват на разговор с ръководещите и незабавни законодателни
промени.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР