След речта на руския президент Владимир Путин украинците я посрещнаха

...
След речта на руския президент Владимир Путин украинците я посрещнаха
Коментари Харесай

Специалният екип на bTV в Киев: Как реагираха украинците на речта на Путин


След речта на съветския президент Владимир Путин украинците я посрещнаха с насмешки. Близки до президента Зеленски я дефинираха като „ откъсната от действителността “, а началникът на неговия кабинет я заключи с известната латинска фраза: „ Така отминава международната популярност “.

Хората, с които специфичният екип на bTV беседва на улицата, демонстрираха цялостна индиферентност, а някои споделиха, че са изключили тв приемниците си на 5-ата минута. Потребителите в обществените мрежи пък се подиграват с подкашлянето на Путин.

На среща за войната в Украйна с висшия представител на Евросъюза за сигурността и външната политика Жозеп Борел и първият посланик на Украйна Дмитро Кулеба - генералният секретар на НАТО упрекна Русия, че с отхвърли от контракта за нуклеарните оръжия се готви за нова война.

„ Президентът Путин е този, който стартира тази имперска завоевателна война... Както Путин даде ясно да се разбере през днешния ден, той се готви за още война. Путин не трябва да завоюва. Това би било рисково за нашата лична сигурност и за целия свят “, сподели Йенс Стотенбер, общоприет секретар на НАТО.

Китайският външен министър дойде в Москва, в опит да посредничи в спора. Пекин упрекна Вашингтон, че подклажда войната.

„ Съединените щати настояват, че желаят да поддържат мира. Всъщност те печелят доста от войната. Военната им промишленост натрупа облаги от бойното поле в Украйна. Къде е тяхната съвест? Някога Съединените щати преследваха политика да се бият до последния афганистанец в Афганистан. Ще оставят ли Украйна да се бие до последния украинец и през днешния ден? “, съобщи Ван Вънбин, представител на китайското външно министерство

По-рано през днешния ден Върховният представител по външната политика и сигурност на Европейския съюз Жозеп Борел изпрати писма до всички министри на защитата на страните членки, в това число и България, с гледище да бъдат обезпечени муниции за Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР