След разследване на SafeNews измамникът Николас Учиндолски е бил задържан.

...
След разследване на SafeNews измамникът Николас Учиндолски е бил задържан.
Коментари Харесай

Ексклузивно в SafeNews: Задържаха Николас Учиндолски, отказа да отговори на въпроси пред камерата ни

След следствие на SafeNews измамникът Николас Учиндолски е бил арестуван. SafeNews научи, че предизвикан от нашето следствие, престъпникъ е употребявал персоналния си профил с цел да принуди наши сътрудници, разгласили публикацията на своите уеб сайтове, да я смъкват.

Екипът ни бе пред Второ районно, където Учиндолски изтърпяваше 24-часовата си мярка за неотклонение.  Когато той беше изведен, екип на SafeNews му зададе няколко въпорса, измежду които кои са имената на служителите на реда, кои са банкерите, взели участие в схемата и за какво е заплашвал пострадалите с ликвидиране. Учиндолски обаче отхвърли да отговори.

Ето какво разкри следствието ни:

Мащабна скица за източване на стотици хиляди лв. от банки, разкри следствие на SafeNews. Зад нея стои добре познатият в престъпните среди Николас Учиндолски.

 Николас Учиндолски Снимка: SafeNews

Свързахме се с двама от пострадалите, които в началото се съгласиха да приказват пред камерата ни. Страхът за живота им обаче ги накара да пожелаят анонимност. Един от тях свидетелства пред SafeNews. А останалите към момента се притесняват, че това може да им коства живота.

„ Бях в невъзможност, а Николас ме уреди с заема “, споделя С. Т.  пред SafeNews.

По думите му измамникът парадирал с връзки във всички банки. Схемата е такава: Николас ги кара да изтеглят парите от банката. След това, под предтекст, че парите му трябват, ги кара да му ги дадат, с цел да ги завърти през обмен бюро. Не е ясно за какво пострадалите му имат такова доверие. Разбира се, Николас им обешава, че ще им върне парите. Нещата не се случват тъкмо по този начин. Големите суми просто потъват, а по-късно идват и заканите.

„ Той парадира с връзки с банкери. В следствие ни разкри, че тази скица върви единствено тъй като се регистрира на служител на реда на доста високо равнище. Те са му чадъра и го пазят. “

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ЧЕТЕТЕ ТУК 
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР