След разсекретяването на официалния документ, съдържащ отговорите на Марк Зукърбърг

...
След разсекретяването на официалния документ, съдържащ отговорите на Марк Зукърбърг
Коментари Харесай

Какво Facebook знае за нас, а ние не подозираме

След разсекретяването на формалния документ, съдържащ отговорите на Марк Зукърбърг от чуването в Сената през април, към този момент знаем каква тъкмо информация за нас събира обществената мрежа .

И тя несъмнено не се изчерпва до това, което споделяме в профила си. Не сe завършва и с локализиране на настоящото ни местонахождение, нито с музикалните желания или марките, към които показваме интерес. Ето още какво знае за нас Фейсбук, без това да е обвързвано с нашето утвърждение или противоречие.

Устройство

Наскоро стана ясно, че компанията на Зукърбърг търгува с данните на част от потребителите си, продавайки ги на софтуерни колоси, като Huawei. Тези данни включват и настояща информация през какво устройство влизаме във Фейсбук .

 Снимка 361787

Знае се освен марката на телефона, таблета или преносимия компютър ни, само че и операционната система, името на мобилния оператор или доставчика на интернет. Тази информация се употребява и за таргетирана реклама.

Движения

Алгоритмите на обществената мрежа засичат придвижванията ни с курсора на мишката или с пръст по тъчскрийна . Официалната версия е, че по този начин се схваща дали не сме бот. Но сходна информация е потребна и за промени в интерфейса - къде цъкаме най-често и къде - по-рядко.

Операции

Компания на Зукърбърг се интересува живот от метода, по който използваме Фейсбук . Дали през множеството време е на напред във времето на десктопа ни или постоянно го подценяваме поради други стратегии.

 Снимка 361788

Освен това, се събира информация както тъкмо вършим в обществената мрежа. Дали просто напразно превъртаме в newsfeed-a, ровим се в marketplace-a или пък играем игрички.

Връзки

Фейсбук доста добре знае освен през какво устройство го използваме, само че и дали свързваме смарт телефона си към смарт тв приемник да вземем за пример . Също по този начин следи за това дали се свързваме посредством мобилната мрежа, посредством Wi-Fi или Bluetooth. Дали използваме обществената мрежа най-често от едно и също място или от доста разнообразни.

Наблизо

Зукърбърг удостовери пред Сената, че с отварянето на Фейсбук от обещано устройство се събира информация за други устройства, които са наоколо, или са свързани към нашата безжична мрежа.

 Снимка 361789

Батерия и памет

Освен от силата на сигнала на мобилната мрежа, Фейсбук се интересува и от равнището на батерията на смарт телефона ни , написа Daily Mail, базирайки се на документа от чуването.

По думите на Зукърбърг, това се прави за да се наблюдава по какъв начин приложението въздейства на хардуера и какъв брой тежко се оказва за устройството ни.

По същата причина обществената мрежа събира информация и по тази причина какъв брой свободна памет имаме в наличност . Така се преценя какъв брой огромни да бъдат ъпдейтите и дали има смисъл от нови екстри, като опция за евакуиране на цялостен албум със фотоси от профила ни.

 Снимка 361790

Партньори

Фейсбук прозорливо събира информация какви ги вършим в уеб сайтове, в които сме се записали посредством профила си. И най-много се интересува какви покупки вършим , с цел да знае какво да ни предложи на лична територия.

Компанията има и подписани съглашения с разнообразни компании, които могат да й дават информация за нашите офлайн покупки. А тази информация по-късно се материализира в онлайн реклами на сходни артикули .

Камера

По думите на изпълнителния шеф на компания, в нейната база данни се събира информация и по тази причина по какъв метод използваме камерата на Фейсбук. Така разработчиците знаят какъв нов филтър или резултат да предложат.

 Нов скандал с Фейсбук и 14 млн. консуматори
Нов скандал с Фейсбук и 14 млн. консуматори

Как сгафиха този път

Но Зукърбърг е безапелационен, че приложението не задейства микрофона и камерата без знанието и желанието на потребителите за шпионаж .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР