След разрушаването на стената на Каховската водноелектрическа централа и наводненията

...
След разрушаването на стената на Каховската водноелектрическа централа и наводненията
Коментари Харесай

Украйна се готви за епидемия от холера в наводнените райони

След разрушаването на стената на Каховската водноелектрическа централа и наводненията на големи региони в Южна Украйна, Министерството на здравеопазването на страната се притеснява от вероятни огнища на инфекциозни болести в засегнатите региони, по-специално холера , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Обособени са 38 пункта за наблюдаване на епидемиологичната конюнктура.

Според Министерството на здравеопазването на Украйна на повърхността на водата, само че до момента не са открити случаи на заболяване измежду популацията.

Изследванията се организират въз основа на проби от околната среда, както и разбори на пациенти, оплакващи се от болки в червата.

От Министерството на здравеопазването споделят, че са подготвени за неподходящо развиване на обстановката. Основните центрове за лекуване на евентуални случаи на холера и други инфекциозни болести ще бъдат три лечебни заведения в Херсонска, Николаевска и Днепропетровска области, където са разгърнати спомагателни кревати и е запълнен запасът от нужни медикаменти .

Министерството на здравеопазването моли жителите на засегнатите и прилежащите региони да не плуват във водоемите и да не употребяват водата от тях за преправка на храни. З асега риболовът е строго неразрешен.

След пробива на язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа във водата са попаднали доста рискови субстанции, които могат да причинят огнища на чревни инфекции, хепатит, ботулизъм, холера и даже антракс , предизвестяват експертите в Украйна.
 Организация на обединените нации: Недостиг на питейната вода за 700 хиляди украинци поради опустошения язовир
Организация на обединените нации: Недостиг на питейната вода за 700 хиляди украинци поради опустошения язовир

Още не ясна действителната картина на щетите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР