След разпространението на коранавируса през последните седмици и обявяването му

...
След разпространението на коранавируса през последните седмици и обявяването му
Коментари Харесай

Google направи специална секция в търсачката си за коронавируса

След разпространяването на коранавируса през последните седмици и оповестяването му за световна опасност от Световната здравна организация, Гугъл модифицира своята търсачка, тъй че да е в помощ на хора, опитващи се да се опазят от болестта.

Полето за търсене става част от SOS Alerts. При търсене на информация, обвързвана с вируса, се отваря специфичен панел, в който се демонстрират най-актуалните данни, последните вести за ковид и рекомендации по какъв начин да се опазите.

Важно е да се означи, че от компанията са се погрижили особено за филтрацията на подправените вести, които са голям брой тези дни. В специфичната секция към този момент ще се вижда единствено достоверна информация. Същото се отнася и за препоръките към потребителите.

Функцията е налична от през днешния ден, само че се популяризира систематично и към момента не е налична за всички консуматори. С приоритет при разпространяването са засегнатите региони, само че до часове би трябвало SOS Alerts да работи в целия свят.

Гугъл не е безразлична към протичащото се в Китай. Компанията към този момент обезпечи финансиране а 250 хиляди $ за Червения кръст в Поднебесната империя. Тази сума ще помогне на локалните управляващи да се борят по-ефективно с разпространяването на вируса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР