След разгорещен дебат и спорове между управляващи и опозиция парламентът

...
След разгорещен дебат и спорове между управляващи и опозиция парламентът
Коментари Харесай

Депутатите така и не посмяха да разнищят докрай откъде е дошъл натискът в БНР

След развълнуван спор и разногласия сред ръководещи и съпротива Народното събрание одобри отчета на краткотрайната комисия, която трябваше да изследва свалянето от ефир на журналистката Силвия Великова и невижданото замлъкване на " Хоризонт ". След месеци работа комисията откри единствено " индикации за сбъднат напън " от страна на някогашния общоприет шеф на БНР Светослав Костов.

Социалистите, които настояха за основаването на краткотрайната комисия, останаха недоволни от витиеватите изводи и отхвърлиха да поддържат документа. Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев настоя да бъде изслушан основният прокурор Иван Гешев, който да показа спомагателни данни по случая. Той напомни, че предшественикът на Гешев Сотир Цацаров още през октомври 2019 година оповестил, че са изискани телефонни разпечатки и записи от камери за да се обясни обстановката. След това обаче тематиката не беше разисквана в комисията. Остана неразбираемо дали прокуратурата е разглеждала разпечатките и какво са посочили те.

" Защо прокуратурата не си е свършила работата? За четири месеца прокуратурата не е могла да прегледа камерите? Не е взела разпечатките, като е имало правосъдно решение? Не ги е видяла прокуратурата, или не желае да ги даде? ", попита Кутев. Той посочи, че точно разпечатките и записите от камерите са можели да изяснят картината към свалянето на Великова от ефир и невижданото замлъкване на радиото:

" Защото аз персонално считам, че не Гешев е звънял на генералния шеф на радиото. Не, различен е звънял. Коя от двете версии е права - дали на лъжещия Костов или противоположната - тя стои в разпечатките. Как да нямат ново за 4 месеца. Сотир Цацаров през октомври споделя, че те имат към този момент позволение от съда да получат разпечатките ".

Председателят на комисията Тома Биков (ГЕРБ) отговори, че разпечатките биха основали единствено спекулации: " Това не са СРС-та. Това не са диалози, които ние можем да забележим какво се е говорило в тях ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР