След раздяла обикновено човек се чувства съкрушен. Започва да се

...
След раздяла обикновено човек се чувства съкрушен. Започва да се
Коментари Харесай

По тези 8 ключови признака ще разберете дали любовната ви връзка е здравословна

След разлъка нормално човек се усеща сломен. Започва да се упреква, да съжалява за минали събития, да премисля и да се изтезава от подозрения. Истината е, че една или друга постъпка мъчно биха отблъснали индивида, в случай че е любовта на живота ви. Понякога е по-добре да се разделите, в сравнение с да позволите някой да ви проваля живота. Ето някои сигурни признаци, че връзката, която имате, ви тегли надолу.

1. Личностно развиване

Когато имате здрава и хубава сантиментална връзка, като че ли се намирате под щастлива звезда и всичко ви върви – сприятелявате се с нови хора, намирате си по-добра работа, израствате в уменията си. Възможно е даже да ви споходи предпочитание да се запишете на курс по изобразяване или да ви се прииска да научите нов език. Половинката ви би се гордяла с вас и би ви подкрепяла абсолютно.

В токсичната любовна връзка обаче човек се задушава. Чувства се стеснен и притиснат, нищо не му върви, на всички места среща разочарования.

2. Отношението към колегата ви

Едно от главните правила за здрава връзка е да приемате колегата си подобен, какъвто е – с качествата и минусите му. Разбира се, добре е взаимно да си влияете позитивно и да се променяте, само че не и единият да упорства другият да се промени.

Онзи, който същински ви обича, ще ви поддържа такива, каквито сте, и ще се радва, когато сте щастливи.

3. Емоции

Не е обикновено да се притеснявате в наличието на колегата си. От каквото и да било. Всъщност това е единственият човек, от който не би трябвало да се притеснявате въобще и който да ви е виждал във всякакво положение и отново да ви обича. Ако с даден човек се чувствате на седмото небе един ден, а на идващия се скарвате по този начин, че ви се прищява да се разделите, нещо не е наред.

4. Доказателство за обич

Ако непрекъснато се нуждаете от доказателства за любовта си, значи един от двамата не е сигурен в другия, или нямате религия в любовта си. Потърсете повода за това, тъй като един ден тези дребни пукнатини могат да се трансфорат в същинска бездна посред ви.

5. Самооценка и достолепие

В сантименталната връзка сътрудниците би трябвало да се усещат равни. Ако единият желае да изпъква непрекъснато за сметка на другия, като го унижава, подценява или наскърбява – умишлено или не – то това сигурно не може да бъде основа за здрави и продължителни връзки.

6. Проблеми

От време на време всяка двойка се изправя пред провокации или среща проблеми във връзката си. В хармоничната обич проблемите единствено заздравяват връзката сред двамата. Партньорите в никакъв случай не се упрекват взаимно, не си трансферират виновността, а се пробват дружно да се оправят с компликациите, тъй като работят като тим.

7. Увереност

Ревността е една от най-честите аргументи за разлъка. Ако имате доверие на своя сътрудник, няма да го следите на всяка крачка и да дебнете всяко известие на телефона му. Дори един почтен флирт не би провокирал разтърсвания във връзката.

Въпреки това не си затваряйте очите пред някои явни неистини: в случай че половинката ви постоянно закъснява от работа, тъй като се е отбил да пийне с другари или му се е случила акцидент с колата; в случай че не ви обръща към този момент задоволително внимание; в случай че се промени в отношението си към вас и се дистанцира – поговорете съществено.

8. Любов

Една от най-хубавите качества на сътрудниците в здравословна любовна връзка е шерването на обич. Двамата мат потребност непрекъснато да показват любовта си един към различен – с думи или с дребни жестове. Това би трябвало да става непринудено и да е двустранен развой.

Цветелина Велчева по материали от Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР