След райския газ нова опасна мода набира скорост сред тийнейджъритеСтава

...
След райския газ нова опасна мода набира скорост сред тийнейджъритеСтава
Коментари Харесай

Лесен достъп до снус води до бързото му разпространение сред тинейджърите

След райския газ нова рискова мода набира скорост измежду младежите

Става дума за никотинови торбички, по-познати измежду учениците като снус. Продуктът е към момента едва прочут на родителите, само че за подрастващите към този момент е шлагер. Употребяват го даже и в учебно заведение, макар че продажбата му е неразрешена у нас.

15-годишен възпитаник споделя пред, че в никакъв случай не е опитвал снус, само че признава, че негови другари постоянно прибягват до торбичките с никотин, които възрастните употребяват за отричане от тютюнопушенето.

"Аз съм бил дружно с тях, когато са употребявали, и почват да се замайват, не са на себе си ", споделя възпитаник.

Разказва, че тинейджърите нормално взимат снус в следобедните часове, от време на време от досада. Продажбата на бездимното тютюнево произведение е неразрешена, а използването му може да има рискови последствия за здравето на подрастващите.

"Локални въздействия в устната празнина, на гърлото, които сигурно неподходящо повлияват, надлежно най-рисковото си остава свръхдозата. Свръхдозата значи интоксикация, която постанова незабавна здравна помощ. Линейка ", съобщи клиничният психолог от Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите доктор Юрий Кацаров.

"За всеки човек, който действително си набира никотин под 18-годишна възраст, е извънредно нездравословно и действително би трябвало всеки да поема отговорност да спре да продава. Тъй като се построява една по-грешна визия за самия артикул не снус, ами никотиновите пакетчета, те ги характеризират като съвсем еднакъв артикул, обаче разликата е, че в снус има тютюн, а в никотиновите пакетчета няма ", твърди дистрибуторът на никотинови торбички за България Георги Недков.

Двата продукта наподобяват съвсем еднообразно. Достъпът е елементарен – с поръчка през Интернет или непосредствено в комерсиалната мрежа. Георги Недков има уебсайт, който предлага никотинови пакетчета.

"Нашите най-силни артикули са от 15 до 20 мг. Има и такива, които са 50 мг. ", показа той.

От това какъв брой дълго никотиновото пакетче ще остане в устната празнина, зависи и силата на въздействието му върху организма.

"Сякаш са пили прекалено много алкохол да вземем за пример. Почват да се смеят от най-малките неща, от най-малки аргументи, да се държат не като себе си, а доста по-различно ", счита ученикът.

За да поръчаш от уеб страницата, е задоволително да отбележиш, че имаш навършени 18 години.

"Ако не се употребяват други различни способи, няма по какъв начин да знаем, че този клиент сигурно има 18 годишна възраст. Обаче при приемане на самата пратка, продуктът е никотинов и действително те изискват, куриерските услуги, че би трябвало да имаш 18-годишна възраст. Проблемът не е в онлайн магазина, а казусът е в комерсиалните обекти. Те би трябвало да изискват да видят меродавен документ, че е над 18-годишна възраст, а то е и явно ", уточни Недков.

Търговските обекти носят отговорност за лесния достъп до снус, счита ученикът. Категоричен е, че не желае да опитва нито снус, нито никотинови пакетчета.

"Повечето мои връстници, те желаят тъкмо посредством това да се създадат на забавни и да се качат в полезрението на други хора и по този начин си скапват техните организми, посредством потреблението на тези субстанции. Няма потребност от такива неща, с цел да си правиш живота по-хубав, по-забавен ", твърди ученикът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР