След публикуването на записа от заседание на Продължаваме промяната през

...
След публикуването на записа от заседание на Продължаваме промяната през
Коментари Харесай

Преговорите за правителство отиват във фризера? Не, замразяването е част от тях 

След публикуването на записа от съвещание на " Продължаваме промяната " през предходната седмица ГЕРБ разгласи, че замразява договарянията за общо държавно управление с втората политическа мощ. Наистина ли записът, огласен от Радостин Василев, е толкоз абсурден и ще провали ли съставянето на кабинет?

Разбира се, че ще има държавно управление, бих споделил, поемайки риска след седмица да се извинявам за какво се наемам преждевременно с безапелационни прогнози.

За да понижа риска, ще видоизменям изказванието: няма да попречат на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) да създадат държавно управление.

Най-напред, за какво изнесеният запис провокира детонация? В него няма нищо фрапантно. Първо, нищо, което да не знае всеки мислещ човек. Второ, хашлашкият език в него е хилаво сходство на 12 години говорене на Бойко Борисов (за лица като Костадин Костадинов няма смисъл да се подсещаме).

Най-много звук се подвигна за така наречен служби. От Политическа партия желаят да ги прочистят коренно и да се съветват с сътрудници отвън България. Не е ли ясно, че отпред на всяка организация, която работи с класифицирана информация, би трябвало да има лица, на които съответните организации в границите на НАТО и Европейския съюз имат доверие и не ги изолират. Не просто може, а е наложително да се вършат съвещания за назначения на съществени постове.

Изговарят се остри думи против президента. По мотив войната в Украйна от Политическа партия обявиха от дълго време, че държанието на българския президент е " позорно ". Какво повече да кажат, с цел да произведат вест?

На съвещанието настояват, че президентът има несъразмерни упоритости, овладява структури на локалната власт, прави еднолични назначения в спор на интерес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР