Надин Дорис официално напусна депутатския пост, 81 дни след обявяването на оставката с „незабавно влизане в сила“

...
След публикуването на през уикенда, г-жа Дорис най-накрая освободи мястото
Коментари Харесай

След публикуването на през уикенда, г-жа Дорис най-накрая освободи мястото си в Mid Bedfordshire.

Най-новото в политиката: Министрите ще реформират правилата, за да насърчат жилищното строителство

Тя беше назначена за управител и съдебен изпълнител на Three Hundreds of Chiltern във вторник сутринта - един от двата исторически поста, които депутатите трябва да получат, за да могат се отказват от поста си на народен представител. Няма официален процес, за да спрете да бъдете член на Камарата на общините.

Верната последователка на Борис Джонсън, г-жа Дорис се очакваше да бъде издигната до горната камара в списъка с почести за оставка на бившия си шеф.

Когато това не се осъществи, тя обяви намерението си да подаде оставка и оттогава обвини г-н Сунак, че я е блокирал от лордовете; Г-н Сунак отрича да е блокирал назначаването й.

Имиграция: Натрупването на молби за убежище в Обединеното кралство достигна рекордно високо ниво, показват данните на Министерството на вътрешните работи

As Камарата на общините в момента е в почивка, не може да бъде определена дата за междинните избори за заместване на г-жа Дорис в Мид Бедфордшър.

Ако документът за провеждане на гласуването бъде преместен на първия ден, когато депутатите се завърнат - 4 септември - междинните избори трябва да се проведат в рамките на 21 и 27 работни дни.

Дорис атакува премиера

Прочетете още:
Дорис твърди, че „зловещи сили“ стоят зад пренебрежението на лордовете
Дорис“ протакане на оставка, за да се удължи болката“ за Сунак
Надин Дорис и избирателите, които „не са виждали своя депутат от години“

Това би поставило вероятния график за гласуване точно около времето на Конференции на Консервативната партия и Лейбъристката партия, които се провеждат съответно от 1 октомври до 4 октомври и от 8 октомври и 11 октомври.

Говорейки днес, министър-председателят благодари на г-жа Дорис за нейната служба.

Г-н Сунак каза: „Благодарен съм на Надин за нейната служба както като депутат, така и като министър.

„Очакваме с нетърпение и се радваме да подкрепим нашия фантастичен кандидат в Mid-Beds, Фестус Акинбусойе, който е местният кандидат, единственият местен кандидат на тези избори; също и местната полиция и комисар по престъпленията.

„Той има фантастичен опит в защитата на местните хора и се надявам, че може да продължи да прави това като нов член на парламента.“

Лейбъристите, лейбъристите и либералдемократите водеха шумна кампания на мястото на г-жа Дорис през лятото, въпреки че тя не го напусна до днес.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получите вашите подкасти

Г-жа Дорис имаше значително мнозинство от 24 664. Това е по-голямо мнозинство от това, което беше преодоляно от лейбъристите по-рано тази година или от либералдемократите.

Лейбъристите завършиха на второ място през 2019 г. с почти двойно повече гласове от либералните демократи.< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР