След публикации в медииНа 8 март т.г. се самосезирахме за

...
След публикации в медииНа 8 март т.г. се самосезирахме за
Коментари Харесай

Инспекторатът на ВСС проверява 10 съдии и прокурори за неприемливо поведение

След изявления в медии
На 8 март т.г. се самосезирахме за осъществяване на инспекции за честност, оказване на въздействие, накърняване престижа на правосъдната власт на 10 съдии и прокурори, за които в медийни изявления напоследък се приказва за недопустимо държание, заяви основният контрольор на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) Теодора Точкова.

Тя е изслушвана във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към убития Мартин Божанов.

Точкова добави, че разбор на информацията в имуществените заявления в интервала 2016 – 2022 година не е открил разлика сред приходите и разноските на магистратите, които ще се ревизират, и обвързваните с тях лица.



Главният правосъден контрольор Теодора Точкова

Изпратен е сигнал до Националната организация " Приходи " и Комисията за противопоставяне на корупцията против магистрат, за противоречие сред имуществено положение и подадената от него декларация, която надвишава 10 хиляди лв..

Магистратът е непосредствен до съучастник на Мартин Божанов, с който са употребили един и същи офис. На магистрата е осъществена и инспекция за честност.

Точкова заяви още, че прокуратурата е позволила инспектори да се срещнат с материалите по досъдебното произвеждане против Мартин Божанов по отношение на осъществяваните от тях инспекции. Това се е случило, откакто прокуратурата е съобщила обществено, че има данни за магистрати, свързани с " SS " клуб и Божанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР