След проверки на 4 от 7 язовира - основната версия

...
След проверки на 4 от 7 язовира - основната версия
Коментари Харесай

Основната версия: Не язовирите, а дъждът е виновен за наводнението в Бургаско

След инспекции на 4 от 7 язовира - главната версия на управляващите е, че за бедствието в Бургаска област е отговорен дъждът. Оказа се, че след отичането на водата максимален проблем е тинята. Трябва да засъхне, с цел да може да се почистят домовете.

Малка техника ще почисти входовете към домовете, а с маркучи ще се почистят улиците. Продължават аварийно-спасителните работи, няма и ток. Ще се направи всичко допустимо, с цел да се възвърне електроподаването тази нощ.

Регионалният министър Николай Нанков пресметна в началото какъв брой пари ще са нужни за справяне с вредите след бедствието.
Николай Нанков - министър на районното развиване: Около 7 и 8 милиона лв. по първични данни, това коментирахме и с кмета, ще са нужни, както за обществената, по този начин и за частната инфраструктура. Пречиствателната станция до идващите няколко седмици, до месец, би трябвало да сме подготвени с отремонтирането със скъпа немска техника. Проекта е със средства от Европейски Съюз и към 800 и 900 хиляди лв., ще са нужни за пречиствателната станция. По-тежък е казусът с депото за твърди битови боклуци. Там има откъсната дига, само че и там в границите на месец, би трябвало да сме подготвени.Димитър Николов, кмет на Бургас: Метър и половина е била вълната, която е заляла пречиствателната станция. Всички помпи са гръмнали в резултат на късо съединяване. Цялата пречиствателна станция сега е запълнена с каменен и строителен боклук и както виждате стартирахме почистването. В рамките на месец би трябвало да се оправим и да я пуснем още веднъж в употреба. Допълнително двете канално помпени станции на този квартал също са отвън строя, сега тече подмяната и възобновяване на помпите, с цел да стартират и те да работят.
Няма терзание за екологични замърсявание:
Инж. Тонка Атанасова - Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите - гр. Бургас: Това е спешна обстановка, в която нямаме терзания във връзка с някаква екологична бомба. В момента водите се от ВиК Бургас се изземват с фекална кола, която отива в друга пречиствателна станция, водите се изпомпват и се извозват до там и нямаме терзания за екологични замърсявания. Така че се надяваме сътрудниците доста бързо да се оправят в границите на 2-3 седмици, най-много месец и ще стартира естествената работа на пречиствателната станция.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР