След проверка на КПКОНПИ“Почтени” сключвали неизгодни договори Софийска градска прокуратура

...
След проверка на КПКОНПИ“Почтени” сключвали неизгодни договори Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване за щети в ДКК

След инспекция на КПКОНПИ
“Почтени” сключвали неизгодни контракти

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане, откакто откри данни за осъществено закононарушение в Държавна консолидационна компания (ДКК).

Както заяви “Труд”, преди дни от КПКОНПИ завършиха инспекция в ДКК и внесоха материалите в прокуратурата.

Инспекторите от антикорупционната комисия влязоха в държавното сдружение в края на ноември, откакто бе уволнена изпълнителната директорка Ваня Караганева с претекста, че е нанесла вреди на компанията, т.е. - на страната. Сред сключваните неизгодни контракти има и такива за адвокатски услуги.

От КПКОНПИ са иззели договорите и са изслушали обясненията на управителните длъжностни лица от ДКК. След като се е срещнал със събраните материали и е анализирал наличната информация, наблюдаващият прокурор от СГП е счел, че са налице легален мотив и задоволително данни да образува досъдебно произвеждане. Разследването по делото е предоставено на следовател от отдел “Следствен” към СГП.

Предстои събирането и инспекцията на доказателства по реда на Наказателно-процесуалния кодекс, в това число и разпити на очевидци и шефове от ДКК, с оглед определяне на обективната истина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР